Следете ни

Twelve O'clock » Дамска мода » Жълтото – този слънчев цвят заслужава място в летния дамски гардероб
жълт потник за лятото

Жълтото – този слънчев цвят заслужава място в летния дамски гардероб

Слънчевото лято предразполага за светло настроение. Допълнете го със слънчев цвят в гардероба си. Имате ли жълти дрехи? Ако нямате, време е да попълните пропуска.

 

Това е цвят, ценен и избиран още в древността

Напомнящ за слънцето, още в древността жълтият цвят е бил ценен и само висшето съсловие е имало право да носи жълти одежди.

 

дамска мода

 

Нека пропуснем мрачното Средновековие, когато са били разпространени предимно тъмните цветове за дрехите. В края на 19 век жълтото отново заема полагащото му се важно място в палитрата на цветове за дрехи и го запазва до сега.

 

Подходящо ли е жълтото за всеки?

Ако това е бледожълто, този нюанс е подходящ за всяка дама. Но яркожълтото не подхожда на всеки – по-добре е да го използвате в допълнения към тоалета – яка, маншети, джобове, тъй като е натрапчиво.

 

жълта рокля

 

Определете ноанса на жълтото според цветотипа си

Много популярно и лесно е определянето на подходящите дрехи според цветотипа. А понятието цветотип включва не само очите и косата, а и тена на кожата. Различават се два топли цветотипа – пролет и есен, и два студени – лято и зима. За дамите от топлите цветотипове са подходящи топлите цветове, а тези с розова до синкава кожа – към студения. Интересен е още един признак за делене по прототипове – според това, дали цветът на косата се е променил от раждането до периода на зрелост. Ако се е променил, сте с топъл цветотип, а ако не се е променил – със студен.

За дамите със студен летен цветотип препоръчваме сивкавожълт нюанс, или жълто със зелинкав оттенък. Роклята „Волани“ на Twelve O’Clock, семпла, но ефектна с воланите на полата, от меко трико, е за вашия тип.

 

жълта рокля за лятото

 

А за дами със зимен прототип са подходящи по-ярки жълти нюанси.

Ако сте с топъл пролетен прототип, светложълтото е за вас. А за дами с топъл есенен прототип е много подходящ жилтият цвят на горчица. Препоръчваме ви модела рокля с черна дантела „Тъмна горчица“ на Twelve O’Clock – много атрактивна комбинация на плат в горчичен цвят и черна дантела, която превръща роклята в бижу, подходящо и за официални мероприятия.

 

рокля с черна дантела

 

Кога трябва да се избягва жълтото

Светложълтото подчертава закръглеността и добавя впечатление за няколко килограми в повече. Затова не е подходящо за закръглени дами.

Ако фигурата не е напълно пропорционална, например с широк ханш и тясна горна част, избягвайте жълти поли. От друга страна, можете да уравновесите пропорциите с жълта блуза.

 

Подходящо ли е жълтото за официални мероприятия

По принцип това е цвят, който привлича вниманието, дори може да предизвика раздразнение. Затова избягвайте официални тоалети в жълто.

 

Как да комбинирате жълтото в тоалетите

Това е цвят, много подходящ за блузи, комбинирани с поли на цветни щампи, а през лятото заменете блузата с потник. Много свежа идея за комбиниране с щампирана пола е памучният потник „Слънчоглед“ на Twelve O’Clock, с много оригинално решение на деколтето.

 

 памучен потник

Комбинацията на жълто и щампа на слънчогледи ще ви грабне в модела дълга рокля „Акварелни слънчогледи“ на Twelve O’Clock. Тази шифонена рокля съчетава горчичен цвят на горницата и ефектна щампа на слънчогледи на полата.

 

дълга рокля

Утвърдени и много ефектни са комбинациите на жълто с черно, синьо или кафяво. По-нестандартни, но заслужаващи внимание, са комбинациите със сиво или оранжево.