Следете ни

Twelve O'clock » Дамска мода » Минимализъм в дамското облекло – прав или втален силует
Минимализъм в дамското облекло

Минимализъм в дамското облекло – прав или втален силует

Минимализмът – актуален и универсален

Минимализмът като тенденция присъства в бързо променящата се дамска мода отдавна. Той е привлекателен за всички жени, които предпочитат семпли кройки на модерни дамски дрехи, в пастелни цветове, допълнени с класически и също семпли обувки и чанта. И днес този стил е актуален, а дамите ще признаят, че е и универсален – подхожда на всички жени. Потърсете в гардероба си, със сигурност ще намерите поне няколко рокли, поли, сака в стил минимализъм.

 

Характерните за минимализма правила

А тъй като е добре да разполагате и с повече дрехи в този стил, преди да отворите сайта на любимия си онлайн магазин за поредния шопинг, нека припомним в подробности какво е характерно за дрехите, обувките и чантите, дори за аксесоарите.

Правата или вталената кройка, класическите обувки на средно висок ток, чанта плик или голяма чанта без декорации ще допълнят тоалета.

Минимализмът не отрича аксесоарите, но и те трябва да отговарят на общата тенденция за семплост и ненатрапчивост.

 

Минимализм в дамската мода

Снимка: http://discoverstyle.ru

 

Дрехите са със семпла кройка, но затова пък можете да заложите на по-качествена и изискана материя

Семплата кройка е задължителна за тоалетите в стил минимализъм. Много характерни са ризите. С ризата „Люляк“ лесно ще съчетаете поли и панталони, тя ще изглежда стилно и под сако. Фината памучна материя придава финес, съчетан с класическата кройка – както подчертахме, характерна комбинация за минималистично излъчване.

 

ризата „Люляк“

 

Съчетайте черното сако „Елеганца“ с блуза и пола или панталон за елегантност и стил. Сатенираната материя на сакото е ефектна, а дантеленият ревер добавя женствен акцент.

 

https://twelveoclock.bg/collections/saka/products/sako-eleganca

 

Допълнете тоалета си със сатенения панталон „Жокей“. Единственият акцент в него е златистият цип, който изпълнява ролята на аксесоар.

 

сатенения панталон „Жокей“

 

Материите

За дамски дрехи в минималистичен стил са подходящи памукът,  коприната, кашмирът. Памучният сатен е особено елегантен и подходящ.

Не ви препоръчваме ликра и жакард или други изкуствени материи – те не отговарят на общия тон на качествени материи със сдържана ефектност.

 

Какви цветове да изберем

Класическото решение за минималистичен тоалет е съчетанието на бяло и черно. Към сакото „Елеганца“ и панталона „Жокей“ можем да ви препоръчаме бялата риза-боди „Плисе“. Тя е в класически стил, с леки плисета в предната част.

 

бяла риза-боди „Плисе“

 

Много подходящо решение е всички елементи на облеклото да са в един цвят. Пастелните тонове също са подходящи.

По-рядко минималистичната мода допуска и ярък на цвят елемент на облеклото. Но той трябва да е със семпла кройка и да е единственият ярък компонент в тоалета.

 

Какви обувки трябва да избягвате

Вече посочихме класическите модели, с умерено висок ток, допускат се и обувки с нисък ток. Избягвайте обувки с декоративни елементи – катарами и други.

 

Още малко за аксесоарите

Вече споменахме основното правило, когато подбирате аксесоари към ежедневни рокли или комбинации с пола или панталон и блуза. Аксесоарите не трябва да се натрапват, което означава, че не трябва и да са много – например едно колие, една гривна. Те не трябва да са големи по обем или размери. Ако се колебаете дали даден аксесоар е подходящ за минималистичен ефект на тоалета ви, по-добре не го добавяйте.