Следете ни

Twelve O'clock » Дамски блузи онлайн » Бялата блуза – винаги универсална
Елегантна блуза от трико

Бялата блуза – винаги универсална

Бялата блуза – този основен елемент на дамския гардероб, неизменно държи своето почетно място в асортимента от официалните и всекидневни дамски дрехи. Бялото е универсален цвят, безпогрешно съчетаем с всеки друг цвят, а блузата също е универсална като дреха – може да се носи с пола или панталон, върху рокля за по-екстравагантно съчетание. Можете да добавите и други варианти, но във всички бялата блуза ще държи първенството.

 

Класическата бяла блуза

Това е най-продаваният модел бели блузи във всеки магазин за дрехи за дами. Блузата с класическа кройка е всъщност шемизета, или риза. Тя е с изчистени линии и се вписва чудесно в семплия ежедневен тоалет.

Какво да предпочетете – бяла блуза с яка или без яка?

Не можем да дадем еднозначен отговор на въпроса. Изборът зависи от тоалета и от предпочитанията ви. Под сако и двата вида бели блузи изглеждат еднакво добре.

Блузата-боди „Плисе“ е без яка, с леки плисета в предната част. Много удобна е за носене и с пола, и с панталон. Това е блуза за дамите, които държат на удобството на бодито.

 

Блузата-боди „Плисе“

 

Бяла блуза с открито рамо или рамена

А сега нека разгледаме няколко варианта на блуза с по-екстравагантни кройки. Тази блуза е подходяща за събирания с приятели или за разходки и други мероприятия. Оголването на рамото или рамената я прави неподходяща за допълнение към деловия тоалет. Но това е женствено модел, привлекателен точно с решението на деколтето. Затова не препоръчваме да прекалявате с аксесоари. Ако държите на бижута за съчетание с такава бяла блуза, нека те бъдат семпли и неголеми.

За дамите, държащи на по-малко деколте, препоръчваме потника „Феерия“. Този вид блуза е много удобен за носене под сако, а през лятото е най-практичният вид блуза за лек тоалет в горещото време. Тук решението на дизайнерите е още по-интересно, с асиметрично оформяне на деколтето.

 

блуза без ръкави

 

Подгответе се за лятото, с още един много практичен и свеж модел – бяло бюстие. То е на модна къща Twelve O’Clock и е с една презрамка, минаваща зад врата.

 

бяло бюстие

 

Бяла блуза с панталон – предпочитано съчетание

Панталонът е може би най-популярен елемент от облеклото, по-популярен от полата, поради удобството си. Класическите модели панталони са най-чест избор в продажбите на всеки магазин и бутик за рокли. Дамите обичат да оставят блузата да направи основното впечатление. Какво по-красиво съчетание от тъмен панталон и кокетна бяла блуза? Блуза, която привлича с необичаен и много привлекателен елемент. Ето предложението ни за такава бяла блуза – не случайно тя се нарича „Еверест“. Кръстосаните елементи в горната част на предницата образуват впечатляваща преплетка. Тя ще изпъкне и когато носите блузата без връхна дреха, и когато я облечете под сако.

 

бяла блуза

 

Можете да съчетаете такава блуза с женствени акценти, по-скоро в романтичен стил, дори с дънки. Съвременната дамска мода толерира и приветства такива неочаквани съчетания. Дамите с независим дух, които искат да разчупят класическите представи, ще харесат това решение на комбиниране на грубия дънков плат с ефирната материя на бялата блуза.

И така, бялата блуза има своето очарование и допринася за очаквани и неочаквани решения на тоалета. Изборът на модел и съчетаването с пола или панталон зависи от вас. Дори когато подготвяте дрехите си за предстояща ваканция, не забравяйте да сложите поне една бяла блуза – най-добре с къс ръкав, тип потник или бюстие. Снежнобялото е цветът, най-прохлаждащ очите през летните горещини и по време на морска ваканция. Затова последното ни предложение се нарича „Снежен блясък“. Това е елегантен потник, подходящ за комбиниране с летен панталон или шорти, но и през другите сезони можете да го носите под сако и да впечатлявате. Основен акцент на потника е деколтето с надипляне, а декорацията от камъчета в сребристо на дясното рамо можете да съчетаете със сребърно бижу.

 

елегантен потник