Следете ни

Twelve O'clock » Дамски поли » Да изберем полата, която подхожда най-много на фигурата ни

Да изберем полата, която подхожда най-много на фигурата ни

Полата все по-често присъства в дамския гардероб. Тя се съчетава с всякакви блузи и туники, подходяща е за всеки ден и за официални случаи. В офиса деловият стил включва права пола с блуза и сако. За празнуване феерията на разклонената пола предлага удобство и раздвижен обем. Но при избора на пола трябва да съобразим и каква е фигурата ни, за да изтъкнем плюсовете на формите си и да прикрием по-заоблени форми.

 

Правата пола

Това е класически модел, подходящ за работа. Подхожда за дами с по-слаби фигури, тъй като очертава линиите на тялото. Цепката отзад или встрани осигуряват свобода на движението. Правата пола в черен или сив цвят е най-доброто решение за офиса. Цепката може да се постави и в предната част: това решение предлага моделът на Twelve O’clock „Протокол“ – сива права пола. За по-голяма кокетност този модел е и с веревна платка.

права пола

Дори в ежедневието има място за закачливост на модела на правата пола – с асиметрични елементи от контрастен плат. Това решение предлага моделът вталена пола на Twelve O’clock „Авокадо“ – тъмносиният основен плат контрастира с елементите от сиво трико. Ако елементите са вертикални, това е подходяща идея и за закръглени дами, тъй като вертикалните линии на контрастиращите парчета ще издължат силуета.

 

вталена пола

За официални случаи правата пола ще стане специална и оригинална с допълнения като ажурен бордюр долу, а златистият цип отзад ще придаде още по-голяма ефектност – това е моделът вталена пола от черен сатен на Twelve O’clock „Елеганца“.

пола от сатен

Разкроената пола

Разширяващата се кройка ще скрие заоблените форми, а за слабите дами ще придаде обем. Така че това е универсално решение. Но за закръглени дами разкрояването не трябва да е много разширяващо се. За по-слабите дами моделите на разкроени поли се предлагат и с висока талия, както в модела на Twelve O’clock разкроена пола „Класик“. Този модел показва как и тук с елементи като платка ще постигнете ефектност, а подвижната панделка е още един интересен акцент, символ на женственост.

разкроена пола

Често разкрояването е във формата на лале. Този модел ще обгърне талията, а надолу ще пада с меки гънки, загатвайки формите. Такъв е моделът къса черна пола на Twelve O’clock „Черно лале“ – по-къса пола, подходяща за млади дами. По-дългата пола разкроена във формата на лале е универсална за всяка възраст.

къса черна пола

Полата с асиметрична кройка

Асиметричната кройка поставя акцента върху разликата в дължината. Това придава уникалност на модела и раздвиженост на силуета. Тъй като асиметричната кройка се съчетава с разкроеност, този вариант е подходящ не само за слаби, но и за по-закръглени дами. Асиметричната разкроена пола на Twelve O’clock „Асиметрия“ комбинира ефекта от кройката с ефектността на карирания плат, а освен това показва как може да се вмъкне и платка, при която посоката на карето приятно контрастира с посоката на веревното разкрояване .

асиметрична разкроена пола

Полата солей

Това решение е подходящо за по-слаби дами. Солеят впечатлява както и при едноцветен плат, така и при плат на шарки. Пример за ефектност е моделът плисирана пола на Twelve O’clock „Солей“ – платът е щампиран на чайки.

плисирана пола

Набраната пола

Този модел привлича с обема си и е подходящ за по-слаби дами, за съчетаване с вталена блуза или риза, като модела набрана пола на Twelve O’clock „Балони“.

набрана пола