Следете ни

Twelve O'clock » Дамски ризи онлайн » Риза с дантела – примка за мъжките сърца
Риза с дантела

Риза с дантела – примка за мъжките сърца

Дантела означава „примка“

Думата дантела има интересен произход, от латинското lacques (линия или примка). Още по-интересно е да свържем това значение с дантелата като елемент на облеклото. Въпреки динамиката на нашето време дантелата присъства в дамското облекло, с нежност и изящество, хвърляйки невидима примка, на която не могат да устоят мъжете. Дори като допълнение тя превръща обикновената дреха в изящен тоалет.

 

Къде ще намерим дантелата в облеклото и аксесоарите на съвременната жена

Нежността на дантелата я прави много предпочитана за бельо. Но тя разцъфтява главно в блузите и роклите. Намира приложение в изящни дантелени елементи дори в поли и чанти. Още по-интересно е присъствието на дантелата в банските костюми. А напоследък можете да откриете дантелата и в дамския маникюр. Но несъмнено най-честият избор на съвременните жени е дантела като допълващ или основен плат в ризите и туниките.

 

Дантеленото жабо

Дантеленото жабо ще придаде стил на семплата риза. В контрастен цвят ще я направи още по-интересна и ще създаде възможност за ефектно комбиниране. Това можете да постигнете с ризата „Дантелено жабо“ на Twelve O’clock. Ризата е бяла, с буфан ръкави, още един женствен елемент, който заедно с черното дантелено жабо ще излъчва неустоима женственост. Комбинирайте с пола или панталон в цвета на дантелата, и ще получите стилен ансамбъл.

риза с дантелено жабо

 

Дантелените елементи в ризата или туниката

Независимо какъв цвят е ризата или туниката, допълнението с дантелени елементи прави модела по-женствен и по-привлекателен за мъжкото око. Изберете модела Туника Оранжево на Twelve O’clock и ще съчетаете раздвижеността на модела с разкрояване и яркостта на оранжевото с дантелените елементи от двете страни на закопчаването. Дантелата е черна и приятно контрастира с оранжевия цвят.

туника с дантела

Ризата от дантела, с елементи от плат като допълнение

Twelve O’clock ви предлага и обратното решение, с богатството на дантелата като основен плат в модела дантелена риза Ноар. Буфан ръкавите са особено подходящи за подчертаване на разкошността на дантелата, а сатенените елементи са като завършек, в маншетите, яката и около бюста.

дантелена риза Ноар

 

Влакната, от които се изработва дантелата

Дантелата може да се изработи от най-различни влакна, не само от коприна, лен или памук. Изработва се също така и от полиестер, вискоза и други влакна. Това дава възможност за комбинирането й с най-различни ризи, за оригиналност и за размекване на мъжките сърца.

Дантелите се изработват както ръчно, така и машинно. За ръчна изработка се използват коприна, памук и лен, за машинна – памук, полиестер, или комбинация от двете влакна. Дамите, които имат свободно време и практика в плетенето, могат сами да изработят дантелени елементи, с които да превърнат стари ризи в оригинални нови тоалети.