Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Най-добрата бална рокля за моята фигура
бална рокля

Най-добрата бална рокля за моята фигура

Абитуриентските балове наближават и трябва отдалече да помислите за подготовката. Това е първото бляскаво събитие, на което ще се почувствате единствени и неповторими, с личния си чар и младостта си, но и благодарение на подходящата рокля за бала.

 

Тенденциите за абитуриентските рокли за тази година

Тази година ще се откажем от прекалената натруфеност. Моделите са по-класически и изчистени. Дългите рокли присъстват в абитуриентските колекции, но не с прекалено дълбоки цепки и деколтета. По-ефектен е изборът на рокля с гол гръб, или с изрязана декорация.

Моделите за абитуриентския бал са предимно от леки материи, ефектно падащи по дължина, като същевременно скриват и загатват формите.

 

Изборът на рокля за бала според фигурата ви

Има няколко основни вида дамска фигура. Преди да пристъпите към избора на рокля, трябва да прецените към кой тип спада фигурата ви, за да допълните с модела и да подчертаете своята женственост. От богатата гама модели, примамващи ви от витрините и от сайтовете, може да ви грабнат ефектни на пръв поглед модели, но те може да не са най-подходящите за вашия тип фигура.

Модата за тази година улеснява избора, тъй като моделите са по-изчистени и следователно по-универсални.

 

 

Какви модели са подходящи за основните типове фигура

Фигура от крушовиден тип

Крушовидната фигура се характеризира с по-широки бедра и заоблен ханш, с подчертана талия. При този тип фигура е важно да подчертаете горната част на тялото и да й придадете повече обем. Това може да се постигне например с модел с буфан ръкави или с набор или къдри. Още един начин да създадете илюзия за „разширяване“ в горната част е чрез квадратно или лодка деколте. Подходящ модел е класическата мини черна рокля Универсал, която има паднали набрани рамене и създава визуалното усещане за обем.

 

мини черна рокля

 

 

Фигура тип ябълка

Както подсказван названието, това е фигура с пухкава горна част, с широка талия и заоблено коремче. При този тип фигура краката са слаби, затова можете да изберете къса рокля. За издължаване е препоръчително да се спрете с модел с V- образно деколте, както и на рокля с тънки презрамки или с едно рамо. Ще блеснете на бала в роклята на Twelve O’clock „Сапфирени рози“, с една презрамка и със свободно падаща долна част.

 

Дълга рокля

 

 

Фигура тип правоъгълник

При тази фигура талията е широка, затова трябва да създадете впечатление за по-тънката й обиколка чрез по-голяма обемност в горната част и разкроена долна част. Няма да сбъркате с модела на Twelve O’clock Пантеон асиметрична рокля с набор в долната част и едно рамо.

 

официална рокля

 

Фигура тип пясъчен часовник

Това е най-женственият силует, с тънка талия и женствено заоблени рамене и ханш. Ще бъдете улеснени в избора – всеки модел ще ви подхожда. За най-голяма ефектност препоръчваме да се спрете на вталена рокля с подчертана талия, например тип „русалка“. Моделът на Twelve O’clock дълга черна рокля Зебра с V- образно дълбоко деколте на гърба и дълга сексапилна цепка е отличен избор, с който ще подчертаете достойнствата на фигурата си.

 

дълга черна рокля