Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Разкроена рокля – изберете според фигурата и предпочитанията си

Разкроена рокля – изберете според фигурата и предпочитанията си

За слабите дами вталената рокля е винаги добър избор, но по-универсалният модел е разкроената рокля – подходяща както за дамите без излишно тегло, така и за по-закръглените. Всъщност разкроената рокля е в няколко варианта; изберете според фигурата и предпочитанията си.

 

Рокля с разкроени ръкави

Това е акцент на модела, който го прави специален, еднакво подходящ и удобен за ежедневно носене и за официален тоалет. Въпреки че може да се спори дали роклята с разкроени ръкави е разкроена рокля, можете да се спрете на този вариант, с различна ширина на разкрояването. Меките материи, които падат леко и се диплят, са много подходящи за разкроени ръкави. А можете да съчетаете рокля от един плат с разкроени ръкави от мека материя.

 

рокля с разкроени ръкави

 

Романтичността и другите предимства на разкрояването от талията надолу

Илюстрациите към приказките са пълни с красиви принцеси с разкроени от талията надолу рокли, загадъчни и романтични.

Но разкроената от талията рокля е и начин да се прикрият по-широки бедра, ако дължината на роклята е малко под коляното. А за дамите с много слаби бедра разкрояването от талията надолу добавя обем.

Този силует е много подходящ за официални и особено за вечерни рокли.

 

дълга разкроена рокля

За какъв тип фигура е подходяща разкроената рокля от плътна материя

Плътните материи не обгръщат фигурата така гъвкаво, както леките. Те запазват обемната форма на долната част на роклята. Ако фигурата ви е Т-образна, това е подходящият избор на материя. Така ще добавите обем от талията надолу и фигурата ви ще бъде с така желания силует на пясъчен часовник.

Предлагаме ви модела разкроена рокля от черно трико „Двойна катарама“ – която придава на фигурата силует пясъчен часовник с подчертаване на талията.

 

разкроен рокля от трико

Рокля с висока талия, от която започва разкрояването

Разкрояването, което започва под гърдите, прикрива широкия ханш, особено ако фигурата ви е тип ябълка, както и заобленото коремче. Допълнете с панделка, катарама или друг декоративен елемент, за да привлечете вниманието нагоре от талията и другите закръглени части на тялото.

Направете впечатление с модела разкроена рокля с висока талия „Тъмна горчица“ – красиво съчетание на разкрояване от гръдната част надолу на материята в цвят горчица и горна част от черна дантела.

 

разкроена рокля с висока талия

 

Рокля с пола тип клош

Това е ретро модел, който ни пренася в първата половина на миналия век. Тук акцентът е върху талията, затова разкрояването тип клош е подходящо за дами с фина талия и тесни бедра. За пълен ретро тоалет допълнете с ръкавици и чанта плик.

Флоралната материя на разкроената рокля „Канон“ е свежа, а акцентът – бялата панделка-колан, освежава допълнително модела.

 

разкроена рокля „Канон“

 

Разкрояване от ханша надолу

За дамите с добра пропорционалност на фигурата и идеално тегло са подходящи всички модели. Този вид разкрояване подчертава плоския корем и ханша.

 

С каква връхна дреха да съчетаете разкроената рокля

Ако роклята ви е с разкроени ръкави, за предпочитане е да сте с връхна дреха с широки ръкави. Модели  с разкрояване от гръдната част или талията се съчетават добре със сако или с болеро. За рокля с разкрояване от талията е много подходящо късо до талията сако, за да не скрива красотата на разкроената част.

 

Разкроени рокли от Twelve O’Clock

 

 

Изберете своя модел разкроена рокля от колекцията на Twelve O’Clock.

Малката черна рокля в разкроен вариант – моделът черна разкроена рокля „Черен канон“, е изборът за дами, търсещи рокля с дължина над коляното в универсалния черен цвят, с красиво оформен колан панделка.

 

черна разкроена рокля „Черен канон“