Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Рокли за жени на 40 години

Рокли за жени на 40 години

От една страна, дамите на 40 години са в по-изгодно положение, когато става въпрос за избор на рокли. Те вече имат свой стил и знаят какво им отива, затова не се увличат веднага по най-новите модни тенденции, а ги преценяват с оглед на това, какво им отива. Но това не означава, че роклите за 40 годишни дами са скромни и непретенциозни. Модата дава възможност за разнообразяване на моделите, а за 40 годишните дами със стройни фигури тези възможности са много.

 

Дължината и кройката на роклята

Препоръчваме дължина под коляното или малко над коляното, а не мини. А за официални случаи, тъй като вече е време да покажете, че сте си създали собствен сериозен стил, най-добре е да подчертаете тази сериозност с рокля с макси дължина.

Що се отнася до кройката, А-линията е за предпочитане за зрелите дами. Тези, които са със слаба фигура, могат да облекат и вталени рокли.

 

Могат ли дамите на 40 години да си позволят дължина над коляното

Отговорът е: определено да. Роклята не трябва да е прекалено къса, но с дължина няколко сантиметра над коляното ще се изтъкне хубавата линия на краката.

 

Малката рокля за всеки ден

В ежедневието всички дами трябва да се придържат към обран стил, особено на работа. Това важи и за 40-годишните, за които малката черна, кафява или бяла рокля е безпогрешен избор. Съчетана с аксесоари като шалче, брошка, колие, тя ще изтъкне индивидуалността на дамата. Още по-ефектни са цветове като гълъбовосиво или люляково. Моделът разкроена рокля „Гълъб“ на Twelve O’Clock предлага удобство с разкрояването в долната част и акцент с черния колан.

 

разкроена рокля „Гълъб“

 

Ефектни модели с маншети, биета и вмъкнати парчета в контрастен цвят

За 40-годишните дами, независимо от фигурата им, е достатъчно да изберат модел с гарнитура в контрастен цвят – бие, маншети, вмъкнати вертикални парчета.

Особено ефектен е моделът на Twelve O’Clock елегантна рокля “V”. Синьото трико на роклята контрастира с черното бие на деколтето, черните маншети на ръкавите 7/8 и вертикалното вмъкнато черно парче от лявата страна.

 

елегантна рокля “V”

 

Друго решение, с рокля в черен цвят и вертикално вмъкнато парче в цикламено от дясната страна, предлага Twelve O’Clock с вталената рокля „Цикламен кант“.

 

вталената рокля

 

Синьото е цвят, често свързван с униформите на стюардесите, които биха се влюбили веднага в роклята „Бизнес стюардеса“ в тъмносиньо, със сиви гарнитури на раменете.

 

бизнес рокля

 

Какво вечерно облекло подхожда на дамите на тази възраст

Във вечерните модели на рокли можете да сте по-смели. Самото предназначение на роклята е да ви изтъкне. Затова малко по-екстравагантни акценти ще бъдат само във ваша полза, стига екстравагантността да не е прекалена.

Ако предпочитате класическите вечерни рокли, една от тях е дантелената. Самата дантела създава красотата на модела. Не е необходимо роклята да е изцяло от дантела. Можете да изберете комбинация от дантелена горна част и долна част от плат. Напоследък се експериментира с такива модели с контрастни цветове на дантелената горна част и плата на долната част. Моделът на Twelve O’Clock рокля от вискоза “Тъмна горчица“ с черна дантелена горна част и пола в горчичен цвят е с подходящо за официални случаи деколте.

 

рокля от вискоза “Тъмна горчица“