Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Романтика и женственост с рокля макси дължина

Романтика и женственост с рокля макси дължина

Романтиката се свързва с женствеността, ефирността и загадъчността. Излъчването е част от романтичния образ, но трябва да се допълни с романтичен тоалет. Тук онлайн магазин за дамски рокли Twelve O’Clock ще ви помогне, като ви върне в миналото, когато роклите са били с макси дължина и са създавали ореол на романтична нежност.

 

Съчетайте макси дължината с женствени принтове

Припомнете си какви десени сте виждали във филмите, посветени на старите времена: на точки, на цветя. Заложете на тях и няма да сбъркате. Още по-интересна е комбинацията между едноцветен плат и принт, в подходящи цветове. Ще ви препоръчаме макси роклята „Акварелни слънчогледи“ – полата е с атрактивен слънчогледов принт, а горната част е в горчичен цвят. Маншетите и декоративната якичка от плата на полата дооформят ансамбъла по уникален начин.

 

 макси рокля

 

 

Ако предпочитате десен на дребни фигури, с лек акцент чрез цветен принт, ви препоръчваме модела дълга рокля „Маслени цветя“ – той е на точки, а долната част е с флорален принт, оформящ бордюра.

 

дълга рокля „Маслени цветя“

 

Много интересно решение, отново от Twelve O’Clock, е роклята-пола „Дъжд от пеперуди“. Принтът на пеперуди е много атрактивен, материята пада леко, а твърдият колан подчертава талията. Горната част, с презрамка, минаваща зад врата, дооформя тоалета като рокля, но можете да я комбинирате и с подходяща блуза – най-добре бяла.

 

рокля-пола „Дъжд от пеперуди“

 

Макси рокля в стил риза

Съчетайте удобството на ризата с макси дължина, за рокля-риза, с права кройка. За този модел са много подходящи раираните и карираните материи, които по традиция се свързват с ризите. Но роклята-риза очертава фигурата и е подходяща за стройни дами, а закръглените трябва да я избягват. Както за ежедневието, така и за отпуската, роклята-риза с макси дължина е много удобна и много ефектна. За носене в офиса можете да я комбинирате и с панталон.

 

рокля-риза

 

Макси рокля от дънков плат

Това е още един вариант на смекчаване на спортния стил на денима, който изглежда много добре и като плат за дълга рокля. Тук можете да предпочетете допълнителни декорации – бродерии, пайети и т.н., или да оставите роклята семпла – и така тя ще ви прави достатъчно привлекателни.

 

дълга дънкова рокля

 

Класическата рокля в старогръцки стил

Спомнете си старогръцкия стил на роклите от илюстрациите – разкроени надолу от бюста. Те са много подходящи за официални събития. Препоръчваме едноцветни материи, тъй като красотата на самия модел трябва да изпъкне, незасенчена от принтове.

 

дълга рокля в гръцки стил

 

С каква горна дреха е подходящо да носите роклята макси

Във всички случаи горната дреха трябва да е по-къса от роклята, за да осигурява свобода на движенията. Освен това така се запазва и впечатлението от дължината – издължаване и загатване на фигурата, без да се разкрива много.

Трябва да съобразите кройката на връхната дреха с кройката на роклята. Рокли с разкроена или набрана долна част няма да изглеждат добре с връхна дреха с прав силует.

Ако носите роклята макси с шлифер, той трябва да покрива ханша. Ако комбинирате със сако, много ефектно е съчетанието на макси роклята със сако до талията.

Върнете се в старите времена с комбинация на роклята с болеро. Това е нестандартна връхна дреха, позабравена, но навяваща романтика. Болерото „Мастило“ е от габардин, покрит с дантела, и ще изглежда много ефектно, комбинирано с едноцветна макси рокля.

 

черно болеро