Следете ни

Twelve O'clock » Дамски туники онлайн » Рокля туника
туника рокля

Рокля туника

Дамската туника е дреха, запазила популярността си от древността до днес. За това има няколко причини: удобната дължина, подходящата за всякакви фигури трапецовидна линия и възможността да се носи с колан или без колан. Днес туниката запазва мястото си в дамския гардероб, универсална и съчетаема с поли и панталони, а лятото подходяща за носене и като лека къса рокля.

 

Първоначалната кройка на туниките и навлизането им в европейския гардероб  с източната култура

В древността туниките били дълги до земята, с широки ръкави. За да се стесни силуетът, ги препасвали с колани. Но туники носели мъжете. Доста по-късно туниките станали и част от дамския арсенал за привлекателно облекло. Те били разпространени в източните страни, тъй като за топлия климат това облекло било изключително удобно. Но в 19 век те започнали да се носят и в други страни, по-на север и на запад, тъй като на мода било увлечението пи източните култури, а с него се засилил и интересът към източни облекла.

 

носене на туника

 

Дължината на туниките

Всъщност съвременната мода предлага многобройни решения, включително за дължината на туниките. Можете да видите дори модели с дължина макси. Но най-разпространени са туниките с дължина около коляното – малко под или малко над него. За съвременните дами съчетаемостта е много важна при подбора на дрехи, а с туники с дължина около коляното се съчетават панталони, клинове, поли, а защо не и макси рокли – върху макси рокля с дълги ръкави ефектната туника е аксесоар и връхна дреха, според необходимостта.

 

Туника на райета или с принт за едноцветен панталон или пола

Много ефектно изглежда туниката на райета, съчетана с едноцветен панталон или пола. Twelve O’Clock залагат на красивото и изпитано съчетание на червено, бяло и черно. Асиметричното решение на долната част превръща модела в уникален тоалет.

 

туниката на райета

 

За деня подходящо е цветово решение с преобладаване на бяло. Ще го намерите в модела лятна туника „Слънчево море“, със същото съчетание на цветове, но с горна част в бял цвят.

 

лятна туника

 

Принтовете също са предпочитани за туники – комбинирането им с едноцветни материи е много ефектно. Традиционното съчетание на тъмносиньо и бяло в принта на модела туника риза „Цветни воали“, с допълнение в тъмносиньо за горната част е подходящо дори за официални случаи.

 

туника риза „Цветни воали“

 

 

Туники-рокли, туники-ризи, туники-пончо, с различни решения за ръкавите и яката

За модел можете да изберете тип рокля, тип риза, тип пончо. Колко ефектно е решението за туника стил риза показва моделът „Цветни воали“. За ръкавите също можете да изберете както различна дължина, така и различна ширина и кройка.

Що се отнася до яката, можете да изберете модел без яка, с яка на риза, или с женствена заоблена яка например в бонбонен цвят. Моделът на Twelve O’Clock спортна туника „Бонбонена яка“ показва още една възможност за съчетаване на едноцветни яка и ръкави с принт във весела туника за лятото.

 

спортна туника „Бонбонена яка

 

 

Обувките към туниката в комбинация с панталон или пола и при туника-рокля

Когато комбинирате туниката с панталон или пола, за предпочитане са обувки на високи токове. Така се издължава фигурата и се постига елегантност.

Туниката, носена като рокля, е чест избор за лятото. В ежедневието, за разходки и за отиване до плажа тя се съчетава чудесно с ниски сандали, тип римски, или с обувки балерина.