Следете ни

Twelve O'clock » Дамско сако » Дамски сака онлайн

Дамски сака онлайн

Дамското сако е популярно от 1954 година

От шестдесетте години на 20 век, по-точно от 1954 година, когато Шанел въвежда сакото като дамска дреха, без яка, стилна и прилягаща на тялото, милиони жени носят сака, не само заради удобството, но и заради елегантния вид на тоалета, в който ги включват.

Дълго или късо, с едноредно или двуредно закопчаване, сакото остава търсена дреха и днес, когато повечето дами купуват предимно дрехи онлайн.

Следвайте правилото на Коко Шанел

Дамското сако е една от основните дрехи, които препоръчва Коко Шанел, синоним на безупречен стил. Преди да започнете да търсите ново сако в магазини за модерни дамски дрехи, нека ви напомним препоръката на тази легенда в световната мода. Сакото, както и полата, официалната рокля и панталонът, трябва да пасват на извивките на тялото, за да се превърнат в „своя“ дреха.

Материите за сака

Ще ви препоръчаме на първо място сатена. Той е мека и лека материя, дрехите от сатен се поддържат много лесно, тъй като той лесно се почиства и лесно се премахват образуваните гънки.

За лесно поддържане ви препоръчваме и сака от полиестер с вискоза и ликра. Това съчетание осигурява безупречен вид, без да се притеснявате, че ще измачкате сакото.

Трикото е още една универсална материя, използвана в дамска мода за сака.

За студения сезон подходящият избор е вълна с полиестер.

Сака за офиса

Безпогрешен избор за офиса е сако в делови стил. То илюстрира думите на Шанел: „Модата отминава, стилът остава.“

Един по-елегантен модел, с дантела на реверите, ви предлага Модна къща Twelve O’Clock. Сакото „Елеганца“ е с класическа кройка; сатенената материя гарантира мекота и удобство, а дантелените ревери ще ви откроят със стил.

Сакото „Елеганца“

 

Не случайно следващият модел класическо сако, който сме избрали, се нарича „Секретарката на републиката“. Това е сако, подходящо и за секретарки, и за служителки на други длъжности в офис. Моделът е класически, а дискретното райе го прави още по-привлекателен.

 

класическо сако

 

За дамите, залагащи на деловия тъмносин цвят, е спортно-елегантното сако „Уикенд“ от трико. Това е също класическо сако, чийто акцент са сребристите копчета – ще хареса на и дамите, носещи сребърни бижута.

 

спортно-елегантното сако „Уикенд“

 

Сака за официални случаи

Отдавна вече не само официални рокли, но и костюми и съчетания на поли или панталони със сака са сред избираните тоалети за официални мероприятия.

Класическият модел е безпогрешен избор. На фона му ще се открои красива блуза или риза-боди с дантела или плисета.

За по-оригинални решения ето две предложения:

Сакото „Златист колан“ в бордо е с разкрояване от талията надолу, а най-ефектните допълнения, които лесно ще съчетаете със златни бижута, са златистите копчета и златистият колан, дал името на модела. Горната част е с красиви гънки, имитиращи ревери. Моделът е оригинално решение, което можете да съчетаете дори с рокля, като връхна дреха.

 

Сако „Златист колан

 

За дами с предпочитания към романтичния стил предлагаме предизвикателното сако „Романс“. То е с плохи от талията надолу и с кръгла яка, а гърбът е изцяло от дантела. Деколтето дава възможност за носене с блуза с панделка или жабо. Това сако от вълна с 15% полиестер е отличен избор за студения сезон.

 

предизвикателното сако „Романс“