Следете ни

Twelve O'clock » Модни консултации » Каква рокля да изберем за абитуриентския бал през 2018

Каква рокля да изберем за абитуриентския бал през 2018

Абитуриентският бал е по-специален от другите събития, за които младите дами са се готвили с избор на тоалет. Тук с тоалета трябва да се подчертае това, че в живота навлиза млада и свежа личност, но със свой стил и вкус. Абитуриентската вечер е дълга и включва много танци, затова роклята трябва да е не само стилна и красива, но и удобна. И така, какво трябва да имат предвид абитуриентките? Критериите за избор на абитуриентски тоалет са изброени по-долу.

 

Цветът – нежен и пастелен, или класически

На първо място трябва да се спрете на цвета. Това може да бъде класически избор – черно или бяло. Малката черна или бяла рокля е универсална, а материята и аксесоарите ще я превърнат в бижу. Можете да се спрете и на пастелен цвят, който се свързва с младостта и нежността – нежно розово, бледосиньо, бледолилаво и т.н.

Моделът на Twelve O’Clock рокля “Солей“ е решен в бледорозово. Комбинацията на дантелена платка със солея, който се спуска от платката надолу, е много подходяща за абитуриентски бал, с леко падащата материя в нежна разцветка.

 

рокля солей

 

А за оригинално решение, съчетаващо черно и бяло, ви предлагаме модела къса рокля „Black and White”. Това е вталена рокля за млади дами с хубава фигура, с оригинално решение на вмъкнатата вертикално асиметрична бяла платка, продължаваща в единия ръкав.

 

къса рокля „Black and White”

 

 

Кройката

Кройката е втората важна подробност. Вталената рокля подчертава фигурата. Ако искате да прикриете закръглености, роклята с висока талия или свободният силует са много подходящи. А ако талията ви не е изразена, подчертайте областта й с коланче.

 

Колко дълга трябва да е роклята

Дължината на роклята е по ваш избор. Има едно ограничение – не трябва да е прекалено къса. Това е младежко, но е предизвикателна дължина и тя не е подходяща за абитуриентка. Дължината макси е за абитуриентки, които предпочитат по-ретро излъчване.

 

Деколтето

Деколтето може да е по-дълбоко, но в никакъв случай да не е прекалено разкриващо. Роклята с паднали рамене е подходяща за случая, но ако раменете ви са закръглени, допълнете роклята с наметка или леко болеро. Ако моделът е с гол гръб, отворът трябва да е най-много до талията.

Много елегантна е роклята „Ин и Ян“ в черно Решението на деколтето е асиметрично, а дантелената платка е малка и допълва хармонично сдържаността на модела. Това е семпъл модел, красив с оригиналното деколте и дантелената декорация на платката.

 

черна бална рокля

 

За дамите, които искат по-цветно решение, е вталената рокля „Ин и Ян“ в лилаво, един от цветовете на младостта.

 

вталена бална рокля

 

 

Материята

За абитуриентски тоалет подхождат леки материи. Много предпочитана е дантелата, с решение на роклята изцяло в дантела или в комбинация с плат.

 

Роклята на Twelve O’Clock „Тъмна горчица“ е оригинална, както с цветовото решение, така и с гарнитурата от черна дантела върху горната част на роклята. Миди дължината е удобна за часове движение и танци.

 

рокля с дантела за бала

 

За абитуриентките, които предпочитат весел цвят, като цвета на малините, е елегантната рокля „Малиново вино“, с горна част решена в дантела, със 7/8 ръкави, също дантелени. Долната част е с леко разкрояване, започващо от високата талия.

 

елегантна бална рокля