Следете ни

Twelve O'clock » Модни консултации » Минимализмът на пролет-лято 2016
къси рокли

Минимализмът на пролет-лято 2016

Минимализмът е в стихията си, продължаващ да бъде една от основните тенденции и за пролет-лято 2016 г. Водещите дизайнери залагат на стил вместо на пищност. Така ефектът от дрехите се постига чрез платовете, вместо чрез ярки и впечатляващи десени. Качествените платове са залог за впечатляващ ефект, в блузите, роклите, панталоните, саката. Дори аксесоарите, като чанти и обувки, се подчиняват на тренда на минимализъм, за да се впишат в общия стил.

 

Минимализмът при блузите

Блузите са основният елемент в гардероба на дамите, тъй като се комбинират лесно. Този сезон те ще бъдат в духа на минимализма, с изчистени модели, в ефектни цветове, от памук с полиестер и еластан, като модела на Twelve O’clock блуза във винен цвят. Буфан ръкавите на този модел са достатъчно украшение, сдържано и стилно.

блуза във винен цвят

Универсалният цвят на модела Синя блуза е още един пример за минималистичен модел, ефектен с буфан ръкавите.

 Синя блуза

А за лятото няма да сбъркате с модела на  Twelve O’clock “Нежност“ – дамски потник, украсен само с малък елемент от черна дантела, на гърба.

дамски потник

 

Минималистичните рокли

 

 

 

Този сезон е сезонът на малката рокля, решена не само в черен цвят.

С Малка кафява рокля на модна къща Twelve O’clock, която привлича с асиметричното решение, ще се чувствате оригинални и красиви.

Малка кафява рокля

За официален случай ще изпъкнете в модела на Twelve O’clock „Мастило“ – вталена рокля, с гол гръб, с лек акцент – коланче с дантела в подгръдната обиколка.

вталена рокля

Искате ли да се почувствате като стюардеса? Тогава облечете модела „Бизнес стюардеса“ –  отново от  Twelve O’clock. Тази бизнес рокля в син цвят има само контрастни сиви платки в раменете, но ефектът е поразителен.

бизнес рокля

 

Ако гардеробът ви е решен в червено, Twelve O’clock има още едно предложение за вас: това е „Червен шал“ – права рокля, с ефектен червен шал с панделка.

права рокля

 

Панталоните и минимализмът

Тенденцията на минимализма завладява и модата при панталоните за този сезон. Ще видите изобилие на класически модели, подчертаващи фигурата. Ефектът от сатенения плат на модела на Twelve O’clock – втален панталон Класик, е достатъчен, за да ви накара да изпъкнете.

втален панталон

Друго решение е прав панталон „Филетка“ – тук акцентите са филетките от сатен в петролен цвят.

Прав панталон

Разнообразието на модели при панталоните е наистина голямо, както ще покажем с още един модел на Twelve O’clock – панталон с висока талия.

Панталон Висока талия

 

Ако бордото е един от вашите цветове, бъдете готови да сияете с еластичен панталон на Twelve O’clock – еластичният памучен сатен на вталения панталон е достатъчен да го направи блестящ.

еластичен панталон на Twelve O'clock

Полите – и тук минимализмът е в сила, за да блестят ефектните материи

Полите винаги ще присъстват в гардероба, точно поради това, че са много често класически, изчистени решения. Сега, за да дадат предимство на платовете, които ще превърнат семплите модели в ефектни дрехи, дизайнерите разчитат на сатен, букле и т.н. Моделът пола „Бяло букле“ на Twelve O’clock е пример за сдържана елегантност, внесена от правата пола.

вталена пола

 

Други модели на модна къща Twelve O’clock са елегантната пола „Класик“, решена в черно, и сивата вталена пола „Протокол“, която привлича с веревната платка и с леката цепка.

вталена права пола

Вталена пола