Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Рокли за жени на 50 години

Рокли за жени на 50 години

Всяка възраст има своето очарование, а то се разкрива най-добре чрез подходящия тоалет. Роклята е най-женствената дреха, затова дамите имат предимството на елегантността и красотата, облечени в най-подходящите за възрастта им рокли. Това важи и за дамите на 50 и малко повече години.

 

Три неща, които трябва да избягвате при избора на рокля, ако сте на 50 или на малко по-голяма възраст

Три неща няма да бъдат комплимент за вас и затова трябва да ги избягвате, избирайки си рокля за ежедневието или за официален тоалет. Първото е къса рокля, с дължина над коляното. Второто е ярък цвят на тоалета. А третото е блестящи декоративни елементи – камъчета и пайети.

 

Ефектността на роклите за зрели дами е в сдържаността на модела

За дами в зряла възраст не са подходящи много декоративни елементи, като волани, набори и други допринасящи за пищност на модела.

 

 

Изберете рокля със сдържана, дискретна декорация

Освен семплите модели има много други рокли, които са с дискретни декоративни елементи – интересна форма на деколтето, пеплум на кръста, дантелени ръкави в цвета на основния плат на роклята, или интересен колан.

Класиката е най-вярното решение за рокля за ежедневието, която можете да съчетаете с елегантно сако, или за официална рокля, с красота на плата, която ще ви направи изпъкващо елегантни.

 

Силуетът на роклята, който трябва да търсите

Както вече посочихме, простотата на модела е печелившият избор. Правият силует е основният за дамите на 50 години. Другият силует, който е подходящ за вас, е полувталеният.

 

И за вас важи правилото да изберете рокля с деколте и кройка според особеностите на фигурата ви

Малките елементи на роклята – деколте, талия, ръкави, прикриват несъвършенствата и изтъкват предимствата на фигурата. Да напомним основните правила:

  • Ако фигурата ви е тип пясъчен часовник, с тесни рамене и бедра, изберете рокля с лодка деколте.
  • Правата рокля е подходяща за дами с фигура тип ябълка.
  • Ако имате крушовидна фигура, с широк ханш, полуразкроеният силует на роклята от талията надолу и по-широките ръкави, като в модела ни рокля „Кафява панделка“, ще възстановят пропорциите.
  • Ако сте с широки рамене, трапецовидният силует визуално разширява долната част на фигурата, за създаване на пропорционалност.
  • Ако сте с правоъгълен силует, без добре изразена талия, добавете към роклята колан, за да подчертаете линията в тази част.
  • Ако имате тесни бедра, изберете рокля с ниска талия, за да добавите обем в долната част на фигурата.

 

Рокля за жена на 50 години

 

Заложете на красотата на материята за вечерната си рокля

И най-семплият модел ще блести с очарование, когато е от красива материя. Затова съветваме дамите на 50 години да търсят вечерни рокли от ефектни материи, като дантела, кадифе, а за лятото – коприна.

 

Да добавим и най-подходящите цветове

Зрялата възраст очарова с пастелни тонове. Затова търсете рокли в шоколадово, светлолюляково, гълъбово, бежово, пясъчно, пепел от рози. Изберете нашия модел рокля за по-възрастни дами „Гълъб“. Класическите бяло и черно също са подходящи.

 

рокля за по-възрастни дами

 

За офиса тъмносиньото, черното и бялото са по-строг и подходящ избор – вижте нашата черна рокля „Вселена“.

 

черна рокля „Вселена“

 

Принтовете – за или против за дамите на 50?

Ако цял живот сте предпочитали принтове, продължете да ги търсите в нова рокля и сега, но нека райето, карето, принтът на цветове да са дискретни по размери и по цветове.