Следете ни

Twelve O'clock » Дамски поли » Как да носим пола А-силует

Как да носим пола А-силует

Полата с А-линия е много предпочитана, защото отива на всички. За дамите с тесен ханш тя създава илюзия за по-голяма закръгленост в тази област. А за тези, които са закръглени, издължава, когато е с дължина или малко под коляното, или по-добре до средата на прасеца. Освен това тази линия е много удобна за ежедневието, затова всяка дама има в гардероба си поне една-две поли с А кройка. Тези универсални поли можете да намерите във всеки реномиран бутик за рокли, поли и блузи.

Какви материи са подходящи за пола с А-линия

По принцип подходящи са по-леките, падащи меко платове. Трико, шифон, памук са материите за лятото, а за зимата също подхожда трикото, както и меките вълнени тъкани.

Интересни интерпретации на А-линията

Не само обикновената А-кройка, а и варианти на тази кройка могат да се намерят в магазините за дамска мода. Предлагаме ви модела пола с А-кройка „Кафяво каре“ на модна къща Twelve O’Clock. Тук силуетът е разнообразен с две плохи, разположени симетрично от двете страни на предницата. Тези плохи създават по-голяма ширина надолу и съответно по-голямо удобство. Освен това моделът е по-интересен и повече грабва вниманието.

 

пола с А-кройка „Кафяво каре“

 

Можете да намерите модела и в сиво – това е полата с А-линия „Сиво каре“. Съставът на материята е от 85% вълна и 15% полиестер, което я прави подходяща за есенно-зимния сезон.

 

пола А-линия

 

Семплата А-линия може да се разчупи и с платка. Ще намерите този елемент в модела А-образна пола „Цикламени цветя“ от меко щампирано трико. На черния фон цикламеното се откроява красиво, а платката добавя оригиналност.

 

А-образна пола

 

Как да съчетаваме А-линията на полата с горна част – блуза или сако

Кройката на полата, която постепенно се разширява надолу, изисква вталена горница – блуза или сако. Когато полата е с платка, плохи или друга декорация, блузата или сакото трябва да са семпли. Препоръчваме ви комбиниране със сако „Елеганца“. Класическият модел подхожда и за ежедневието, и когато трябва да сте по-официални. А дантеленият ревер може да се съчетае с дантелен елемент на полата с А-линия – например асиметрична платка.

 

сако „Елеганца“

 

Много подходящо за съчетаване с такава пола е и сакото „Уикенд“ в тъмносиньо. Материята – трико, е много приятна и мека, а сребристите копчета са акцентът на модела.

 

сакото „Уикенд“

 

За младежки тоалет можете да съчетаете А-полата с по-широко сако или сако с по-екстравагантно решение. Такъв е моделът елегантно сако „Романс“ – с дантелен гръб, който е нестандартно решение и ще ви помогне да изпъкнете. Оригинално е и решението на реверите, а разкрояването от талията надолу прикрива заоблената талия. Това е сако за дами, които държат да бъдат забелязани с тоалета си, но е подходящо и за дами с по-широка талия.

 

елегантно сако „Романс“

 

Когато търсите дамски ризи онлайн, за да съчетаете с пола с А-линия, ви препоръчваме ризи-боди като най-подходящи за съчетаване. Универсалният цвят е белият, затова ще започнем с ризата-боди „Плисе“. Този модел е втален, но същевременно предлага оригинално решение с плисираната предница, в ретро стил.

 

риза-боди

 

Още един класически модел, в люляков цвят, е ризата „Люляк“. Семпло елегантна, тя привлича с нежния цвят, еднакво красиво съчетаващ се с черно, кафяво, синьо, бяло.

 

риза класик

 

Откакто през 50-те години на миналия век полата с А-линия навлезе и се наложи в дамската мода, тя е неотменна част от гардероба както на жените на средна възраст, така и на по-младите.  Простата кройка може чудесно да прикрие недостатъците и да изтъкне предимствата на женската фигура, поради което е предпочитана от моделиерите и дизайнерите в целия свят през всичките тези години.