Следете ни

Twelve O'clock » Дамски поли » Разкроена пола – на кого подхожда и с какво да носим
Разкроена пола

Разкроена пола – на кого подхожда и с какво да носим

Разкроената пола има своята красота, утвърдена през десетилетията и независеща от преходните тенденции в дамска мода. Тя пада на красиви дипли и придава обем на слабите фигури, а при закръглените загатва формите, без да ги подчертава по непривлекателен начин.  Освен това тази пола подчертава талията, което е особено предимство за дами с изящна талия. Вариантите, които са подходящи за основните типове фигура, ще разгледаме накратко по-долу. Ще ви предложим и модели на разкроени поли от колекцията на Модна къща Twelve O’Clock.

 

За дами с фигура тип правоъгълник

За тази фигура е важно да се подчертае талията, да се постави акцентът върху нея. Подходящо е дължината да бъде малко над коляното. Плътната материя е подходяща за дами със силует правоъгълник, които търсят разкроена пола като следваща покупка.

 

За дами с крушовидна фигура

За такива фигури е характерен широк ханш, а от талията нагоре фигурата е слаба. Целта е да се скрие ширината на ханша, което може да се постигне чудесно с клош. Затова препоръчваме от талията до бедрата полата да бъде по-стеснена, а пълният клош да започва от бедрата надолу. Моделът разкроена пола „Черно лале“, с нарязванията за стесняване до бедрата, а от там надолу за свободно падане на материята, е за дами с фигура тип круша.

 

черна пола

 

За дами с широки рамене

Ако имате фигура тип обърнат триъгълник, тоест раменете ви са широки, а ханшът тесен, за вас е подходяща разкроена пола с плохи, започващи от талията. Така ще се създаде обемност на долната част на фигурата, за да се компенсира ширината на раменете.

 

За високи дами

Визуално ще намалите височината на фигурата си с разкроена пола на хоризонтални райета. Ето един подходящ модел: полата „Golden Tulip” е в червено, черно и бяло – класически цветове, присъстващи в ежедневни рокли и съчетаващи се чудесно с едноцветна риза или блуза в един от цветовете на материята на полата.

 

полата „Golden Tulip”

 

Дължината на разкроената пола

Късата разкроена пола е младежки вариант, подхожда на момичета със слаба фигура, красиво създава ширина и ефирност, особено когато е от лека, добре падаща материя. Полите с дължина миди и макси са подходящи за всяка възраст.

Разкроените поли се съчетават красиво с обувки на висок ток.

 

Изберете разкроена пола в подходящ цвят

Черното, като класически цвят, подходящ и за ежедневието, и за елемент от облекло в офиса, и за официални мероприятия, е най-чест избор в онлайн магазин за дрехи и при тази кройка пола. Моделът „Черно лале“, във варианта пълен клош, както и във варианта със стесняване до бедрата, се съчетава с бяла или цветна риза, риза-боди, блуза, както и със сако също в черно или в контрастен цвят. Моделът е изчистен и може да се съчетае с по-интересни решения на съвременна дамска мода при блузата или сакото.

 

разкроена пола „Черно лале“

 

И при разкроената пола можете да намерите модели с нетрадиционно решение

За дами, които искат по-нестандартно решение на модела на разкроената пола, с разнообразяване на модела, предлагаме черна пола „Класик“ с платка и с висока талия. С тази пола определено ще бъдете неповторими.

 

черна пола „Класик“