Следете ни

Twelve O'clock » Дамски ризи онлайн » Как да сме стилни с боди-риза

Как да сме стилни с боди-риза

Ризата тип боди си е извоювала достойно място в съвременния дамски гардероб. В почти всеки онлайн магазин за дрехи ще намерите различни модели на този вид риза.

Малко история на ризата боди

Някои дами може би свързват този вариант на риза с трикото, използвано в спорта. И наистина, идеята за ризата боди е взета от гимнастическото трико. Представена от модния дизайнер МакКардел през 1950те години, този нов вид риза е марково облекло свързано със зайчетата на „Плейбой“ през 1960те години.

През 1970те години благодарение на Азедин Алая и Дона Каран ризата боди става част от тогавашните модерни дамски дрехи. Освен като блуза тя се носи и като оформящо бельо. А през 2010 година вече е и част от вечерни тоалети.

риза боди

Удобствата на ризата боди

Основното удобство, което осигурява ризата боди, е в сигурното прибиране на долната част на блузата под полата или в панталона. Така дамите се спасяват от неловки ситуации, като например измъкване на единия край на обикновена риза или неравномерно прибиране под полата или в панталона.

Още едно удобство е защитата в областта на кръста, тъй като ризата боди обгръща торса и кръстът не се оголва.

Този вид риза може да е вталена или с широка кройка

Обикновено се смята, че ризата боди може да бъде само вталена, очертаваща линиите на тялото. Но съвременната дамска мода позволява всякакво разчупване на традиционните представи. Ако сте по-закръглена и много ви харесва удобството на ризата боди, можете да потърсите модели с широка кройка в магазини за дрехи онлайн.

 

Бъдете различни в стилен официален тоалет с риза боди

Бялата риза с тъмен костюм е класическо решение за стилен и елегантен вид. Бъдете различни с риза боди вместо с обикновена риза. Моделът риза-боди „Плисе“ на модна къща Twelve O’Clock ще ви грабне с ретро стила. Леките плисета в горната част допринасят за оригинален вид и правят ризата подходяща за офис тоалет и за официални случаи. А дамите, които харесват модните съчетания на официални и ежедневни елементи в облеклото, могат да комбинират например с дънки.

риза-боди „Плисе“

 

Червената риза боди е за дами, които подчертават индивидуалността си

Червеният цвят привлича погледите веднага, дамите, които го предпочитат, изтъкват личността си и държат да бъдат забелязвани, включително от силния пол. За тези дами предлагаме два модела на риза боди.

Моделът класическа риза тип боди „Съблазън“, решен в ярко червено, ще ви направи изкусителни. Моделът е разнообразен с малки чупки в подгръдната част. Този модел е с класическа яка на риза, но можете да го комбинирате и с официален костюм.

 

класическа риза тип боди „Съблазън“

 

За ежедневието ви препоръчваме риза боди в райе – червено и бяло. Това е ризата боди „Червено райе“. Яката е решена интересно – тип „столче“.

 

риза боди „Червено райе“

 

С какви дрехи е най-добре да комбинирате ризата боди

Дамите със слаба фигура имат най-голям избор – от пола тип „молив“ до втален панталон. Така те подчертават линиите на цялото тяло.

Много ефектна е комбинацията с пола или панталон с висока талия – така още повече се подчертава стройността на фигурата.

За по-закръглените дами препоръчваме комбиниране на ризата боди със сако, което прикрива заобленостите.

А за летните дни потърсете риза боди с корсет – много удачно е да комбинирате такава риза с мини пола или къси панталони през лятната почивка.