Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли според фигурата » Каква рокля да изберем, за да изглеждаме по-елегантни
елегантна рокля

Каква рокля да изберем, за да изглеждаме по-елегантни

Дамите със закръглени форми се притесняват при избора на рокля, защото искат да прикрият обема в ханша, бедрата, горната част на ръцете. С правилния избор на модел това е лесно постижимо. Роклята е не просто дреха. Тя е и средство за изграждане на индивидуалността и очарованието. Използвайте го – лесно е с няколко съвета, които ще ви дадем в тази насока, с модели дамски рокли от Twelve O’Clock.

 

Избягвайте много широки рокли

Ако роклята не е вталена, тя може да прикрие ширината на ханша и бедрата. Но ако е прекалено разкроена, ще се получи обратният ефект на това, което искате да постигнете. Много широките дрехи добавят обем, при това по подчертан начин.

За да избегнете подчертаването на често проблемните широки ханш и бедра, изберете рокля, леко разкроена от талията надолу. Ето един ефектен модел разкроена рокля „Малиново вино“. Роклята е леко разкроена, падаща меко, без да стърчи и да подчертава ширината. А горната част от дантела я превръща в ефектен тоалет, подходящ и за официални мероприятия.

 

 разкроена рокля „Малиново вино“

 

Заложете на V-образно деколте

Деколтето е добре познат елемент, който може да превърне роклята в точно вашия модел. За скриване на заоблеността на лицето няма по-подходящо деколте от това във форма на буквата V. Предлагаме ви модела рокля „Мастило“ – един много стилен и лесен за поддръжка модел с триъгълни набрани чашки и гол гръб.

 

рокля с гол гръб

 

Избягвайте съчетаване на два контрастни цвята и едрите принтове

Контрастът е ефектен, но не и когато закръглена дама облече рокля с елементи от два контрастни цвята. Напоследък се предлагат много такива модели на рокли, с контрастиращи по цвят горна и долна част. Но така се получава разширяващ ефект, поради линията на контраста между двата цвята.

Добре познато правило за закръглените дами е да избягват едрите принтове. Те присъстват често в летните модели, но едрите елементи разширяват допълнително фигурата.

Дискретният елемент на принт, например в бордюра на роклята, е достатъчен. Затова изберете дълга вталена рокля „Маслени цветя“ – модел в тъмен цвят, чийто ефект се създава от атрактивния бордюр, вдъхващ свежест със светлите цветове. Бордюрът не е натрапчиво широк, с него се постига оригиналността на модела. Можете да носите роклята и без бялото коланче, което създава ефект на прекъсване в талията.

 

дълга вталена рокля „Маслени цветя“

 

Вертикалните елементи и декорации – вашите елементи

Издължаването, а не подчертаването на ширината, се постига с материя на вертикални райета, но напомняме, чете не трябва да са едри.

Вертикалните декорации като платки или ред от декоративни копчета също са вашите търсени елементи за издължаване. Подходящ модел на Twelve O’Clock е сексапилната рокля „Червено рае“  с голяма цепка в предната част, която допълнително визуализира удължаване на фигурата.

 

сексапилна рокля

 

 

Едноцветната рокля е най-правилният избор

Роклята с принт или каре, или на едри райета гарантирано добавя към обемността на фигурата. Най-правилно е да изберете едноцветна рокля. Пастелните цветове са много подходящи за летния гардероб. С универсалният пастелнозелен цвят роклята „Волани“ е много подходяща и за ежедневно носене, и като официален тоалет. Воланите са много умерени, така че просто ще създадат удобна ширина, а са и атрактивен елемент.

 

рокля с волани

 

Допълнете с подходящи обувки и аксесоари

За постигане на желания ефект допълнете роклята с обувки или сандали на високи токове. Дългият гердан също е много подходящ. Ако искате да допълните с късо колие, изберете такова с дребни елементи.