Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли според фигурата » Препоръката на стилиста – как да скрием пълнотата с подходящи рокли, туники и жакети
дрехи за пълни дами

Препоръката на стилиста – как да скрием пълнотата с подходящи рокли, туники и жакети

Ако фигурата ви е общо закръглена или със закръглености в определени части, за вас ще предложим модели, които ще прикрият тези закръглености и ще ви придадат по-строен вид. За различните типове фигури е характерно натрупване в определени области – например в талията (за фигура тип ябълка), или круша (с натрупване в ханша). Често дамите имат коремче, което трябва да се прикрие. Задачата е да подберем кройки, при които заобленостите ще се скрият в мекотата на гънките на материята или с помощта на рокля, която не е със срязване в талията.

 

Правият силует с леко вталяване

Правата рокля, без вталяване, прикрива заобленото коремче или ханш. Но именно вталяването придава женственост на силуета. Затова ви препоръчваме не просто прав, а леко втален силует.

Вталяването можете да постигнете и с коланче. Предлагаме ви модела на Twelve O’Clock свободна рокля „Градация“ – тук съчетаването на две различни по цвят предна и задна част ще привлекат вниманието, а леко падащата шифонена материя ще се спусне загатващо над коремчето и ханша.

 

свободна рокля

 

Туниката – интересно решение за летните дни

Туниката е много подходяща за носене като рокля през лятото. Ако коремчето и ханшът са заоблени, туниката „Огнени орхидеи“ от Twelve O’Clock е подходящият модел. Тя е с асиметрично решение, което придава ширина точно в областта на корема и ханша, но това изглежда като следствие от дизайна.

 

туника за пълни дами

 

Тоалет от два слоя ще отвлече вниманието от закръгленостите

И закръглените дами могат да си позволят рокля без ръкави от лека материя. Над нея трябва да облекат блуза или риза, която да се носи разкопчана. Така обемността, която създава разкопчаната блуза или риза, ще прикрие закръгленостите. Предлагаме ви жакета „Ледени цветя“ – подходящ за всички възрасти и удобен, защото може да се носи както в ежедневието, така и при официални поводи.

 

жакет за пълни дами

 

Това решение разнообразява много гардероба – роклята може да се носи с няколко блузи и така да си създадете няколко тоалета.

 

Рокля с висока талия за скриване на коремче, ханш и бедра със заоблености

Не случайно бременните носят рокли с висока талия. Разкрояването от линията под гърдите е основен похват за прикриване на заобленостите по-надолу.

Един елегантен вариант от Twelve O’Clock за е моделът рокля с висока талия „Тъмна горчица“. Ефектното съчетание на основния плат цвят горчица и дантелената горна част, покриваща и ръкавите до лактите, ще ви осигури не само впечатляващ тоалет за всеки ден, но и подходяща рокля за по-официално мероприятие. Разкрояването на роклята е умерено, така че само да създаде достатъчно, но не прекалено много обем надолу.

 

рокля с висока талия

 

Солеят – решение за закръглени дами

Леко спускащата се материя с достатъчна, но не прекалена ширина, на солей е също много удобно и женствено решение. Солеят не придава такава ширина като разкроената долна част на роклята, много е подходящ и за официални случаи. Истинско бижу е широката рокля „Солей“ на Twelve O’Clock, в нежно кремаво, с дантелена платка, от която плисетата падат меко надолу. Ако ръцете ви са пълни, можете да се наметнете с лек шал или да носите роклята с болеро.

 

широка рокля

 

Каква материя е за предпочитане

Леката и мека материя, падаща свободно, е най-добрият избор. Така тя ще създава необходимата обемност за избягване на очертаването на закръгленостите. Просто не трябва да се прекалява с ширината на разкрояването.