Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли според фигурата » Рокля балон – на кого подхожда и как да се носи
Рокля балон

Рокля балон – на кого подхожда и как да се носи

Роклята балон осигурява свобода на движенията и удобство. Тя обвива заобленостите с формата си и ги прикрива.  А с дълга рокля с тази кройка ще имате своя ефектен официален тоалет.

 

Кройката

Кройката е с „издута“ долна част и се стеснява към подгъва, каквато е формата на балона. Самото разширяване може да започва и от талията, и от линията под гърдите, а може да изберете и разширяване от самите рамене надолу. Дали роклята ще стои по-издута или ще пада на меки дипли зависи от материята. За слаби дами е твърдата материя, която подчертава ширината; това е ефектен модел, който е много популярен и днес. Закръглените дами трябва да избират меки и добре падащи материи за рокли балон, които ще загатват ширината, но няма да я подчертават прекалено.

 

широка рокля

 

От кога датира роклята балон и на мода ли е тя и днес

Тази кройка придобива популярност в 60-те години на 20 век. След това тя ту изчезва от модните тенденции, ту се завръща. За щастие съвременната мода включва много кройки, включително и балонена. Тази кройка определено е на мода, както ще установите при търсене онлайн. Ще намерите много предложения на рокли балон, с къс и дълъг ръкав, ежедневни и официални. Така че можете да включите и рокля балон в гардероба си, за разнообразие, удобство и оригиналност.

 

рокля за пълни дами

 

Можете ли да носите рокля балон с колан

Да, и това е още едно предимство на модела – с колан от кожа или плат ще превърнете силуета „балон“ в силует „пясъчен часовник“. Слабите дами могат да изберат за тази трансформация и широки колани, които ще придадат много елегантен вид на тоалета. За доста закръглените дами не препоръчваме носене на рокля балон с колан.

 

рокля с колан

 

Горната част – ръкави, презрамки, яки и други допълнения

Основният модел на роклята балон може да се разнообрази не само с различна дължина на ръкавите: къси, три четвърти, дълги. Слабите дами могат да изберат вариант с презрамки или гол гръб. Различните форми на яката също допринасят за оригиналност на модела.

 

дълга рокля

 

За кого е най-подходящ моделът балон

Разширяването на полата скрива заоблените корем и бедра. Препоръчваме модела балон за дами с фигура тип круша – с тесни рамене и широк ханш, както и с фигура тип ябълка – с разширяване в талията. При тези фигури е добре наборът да започва още от раменете или поне от линията под гърдите. Ако и ръцете са закръглени, роклята с кройка балон трябва да бъде и с широки ръкави.

Ако слаба дама с фигура тип правоъгълник облече рокля балон, с колан в талията, ще преобрази силуета си, постигайки стил „пясъчен часовник“.

 

Може ли роклята балон да бъде сватбен тоалет

Споменахме, че този силует е отново на мода. Не е чудно, че вече има и случаи на избор сватбени рокли тип балон. Ако идеята ви допада и ви предстои сватба, реализирайте я.

 

бяла рокля балон

 

Обувките и другите аксесоари към роклята балон

Обувките трябва да са с висок ток, за да се постигне издължаване, тъй като самата рокля разширява силуета.

Бижутата трябва да са семпли и малки.

Към късата рокля балон подберете подходящи чорапогащи, може да бъдат в контрастен цвят.