Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Илюзиите в дрехите – каква рокля да изберем, за да сме по-елегантни

Илюзиите в дрехите – каква рокля да изберем, за да сме по-елегантни

Дамите обикновено са взискателни към фигурата си. Дори да е хубава, се безпокоят за пропорциите. А много често безпокойството е свързано с малко повече килограми, придаващи заобленост. За вас, които искате да прикриете някои малки недостатъци, е нашето предложение – възползвайте се от възможностите за създаване на илюзии с правилните дамски дрехи.

Дори да сте започнали диета или ежедневни упражнения, докато се получат резултати, илюзиите, умело използвани в облеклото ви, ще ви придават по-привлекателен вид.

 

Използвайте зрителните илюзии

Тези илюзии ще ви помогнат и в облеклото, за да получите желаната визия. Как ще стане това? С използваните по подходящ начин илюзии можете да изглеждате по-високи, по-ниски, по-закръглени, по-слаби. Привлекателно, нали?

Вертикални и хоризонтални райета и елементи

С вертикални райета, вертикални платки и други надлъжни елементи фигурата ви ще изглежда по-висока.

Ако сте с доста висок ръст, използвайте обратната илюзия. Избирайте модел на хоризонтални райета, срязване в талията, волани и други хоризонтални елементи. Друг лесен трик за постигане на илюзия за по-нисък ръст е тоалет от две части – блуза и панталон, блуза и пола, пола и жилетка.

зрителна илюзия в облеклото

Как слабите дами да изглеждат по-закръглени

Повече ширина ще ви придадат тоалети, в които са използвани едри фигури на десена, както и много допълнителни хоризонтални елементи.

Класически избор е принт на цветя. Свежестта на роклята „Божури и макове“ на едри цветя е  модел, искрящ от женственост.

 

роклята „Божури и макове

 

Какво трябва да знаете за пропорциите

Избягвайте комбиниране на блуза и пола, които са с еднакви дължини. Единият елемент, блузата или полата, трябва да е с по-голяма дължина. Така зрително ще създадете правилна пропорция.

Още едно правило, с което трябва да се съобразявате, е, че вертикалните елементи винаги се възприемат като по-големи от хоризонталните елементи със същите размери. Това правило важи и при комбиниране на принт и едноцветна материя в рокля, блуза или туника. Туниката „Орхидеен цвят“ залага на по-къса горна част с принт и по-дълга долна част в черно.

 

Туниката „Орхидеен цвят“

 

Внимавайте с илюзията за запълнено пространство

Правилото при зрителната илюзия за запълнено пространство е следното: то се възприема като по-голямо, отколкото незапълнено. Ще дадем пример: дамски облекла, в които деколтето не е акцентирано с интересна, особено широка яка или с друг масивен акцент, които биха привличали вниманието към големия бюст. А ако имате малък бюст и желаете да използвате тази илюзия, изберете рокля или блуза с голяма яка или друг открояващ се с размери акцент, например платка.

Използвайте илюзията на острия и тъпия ъгъл

Използвайте тази геометрична илюзия по подходящ начин. Запомнете, че разстоянието между страните на острия ъгъл се струва по-голямо, отколкото е всъщност, а разстоянието между страните на тъпия ъгъл изглежда по-малко от действителното.

Ето как можете да го приложите на практика в модерни дамски дрехи. Деколтето е елемент, който може да коригира пропорциите. Широкото V-образно или заоблено деколте на роклята „Цветно каре“ ще стесни визуално по-широките рамене.

 

роклята „Цветно каре“

 

 

А ако имате тесни рамене, изберете модела червена рокля „Бели крила“ – атрактивна рокля с остроъгълно деколте.

 

червена рокля „Бели крила“

 

Изберете подходящите за фигурата си илюзии и бъдете уверени в привлекателността и излъчването си.