Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Как да изберем перфектната рокля според тялото
коя рокля да изберем

Как да изберем перфектната рокля според тялото

Роклята е универсална дреха, предлагаща изобилие от решения за различни поводи. Онлайн бутик за рокли Twelve O`clock предлага разнообразие от цветове, десени и модели на дамски рокли.

Малката черна рокля, както и вариантите, например малката кафява рокля “”Little Brown Dress”, е любим тоалет за всякакви официални случаи. При избора на модел е важно да подчертаем достойнствата на тялото и да скрием недостатъците.

кафява рокля

Основните видове телосложение

Повечето жени имат един от следните видове телосложение:

  • тип „ябълка“ – с най-голяма ширина около талията
  • тип „триъгълник“ – по-разширен в долната част
  • тип „пясъчен часовник“ – закръглено тяло, с равномерни пропорции
  • тип „правоъгълник“ – с еднаква ширина на раменете и ханша

Основните видове силуети на рокля

  • Риза

Това е много удобна рокля, спортен тип, чудесна за ежедневието. Ако телосложението ви е тип „пясъчен часовник“, това е вашият модел. Тя няма да скрие привлекателните извивки на тялото ви. Но този модел не прикрива недостатъци и пропорции, които не искате да подчертаете.

  • Рокля, разширяваща се надолу (A-line)

Това е също женствен силует. Вижте моделите ни „Канон“ и рокля „Червени палми“. Роклята с широка долна част ще създаде илюзия за по-малка височина, ако сте висока. Ако сте с широк ханш, тя ще го прикрие. Ако обаче сте прекалено слаба или със силует тип „ябълка“, това не е модел, който се препоръчва.

лятна дамска рокля

  • Малка рокля

Малката рокля, с така наречената „мини“ дължина, е чудесна за постигане на издължаване на силуета ви, ако краката ви не са много дълги. Тя е добър избор за горещото лято. Ако сте слаба, този модел е за вас. Изберете модела ни рокля „Универсал“ или „Wine Night” – както показва названието на този модел, той е подходящ за вечеря, коктейл и други подобни събития.

черна рокля

  • Макси рокля

Макси роклята също е подходящото решение за официални събития. Ако предпочитате да заложите на старинния стил, макси роклята „Пантеон“ ще отговори на вашите нужди.

дълга рокля

Ако сте с телосложение тип „правоъгълник“, широката долна част ще коригира еднаквостта на пропорциите ви. Това е силуетът за вас и ако имате издължен торс. Ако обаче сте много слаба, не носете макси рокля.

  • Рокля с пеплум

Пеплумът е разкроена ивица, която се спуска от талията към бедрата. На гръцки „пеплос“ означава „туника“. Това е модел, познат още от древна Гърция, където жените масово залагали на този женствен елемент. Богините Атина и Нике традиционно се изобразяват с дрехи с пеплум. Ако раменете ви са по-широки, това е вашият модел, тъй като така ще възстановите симетрията в силуета си. Но това е и универсален избор за всички, които искат да добавят закачлив женствен елемент в роклите си. Не е случайно, че доста холивудски актриси избират рокли с пеплум за официални събития.

  • Рокля тип Sheath

Ако телосложението ви е тип „ябълка“, можете да създадете илюзия за по-малка талия с роклята тип Sheath, която е леко набрана и прикрива ширината на талията и корема.

Рокли с допълнения за повече универсалност и жественост

разкроена рокля

Предлагаме ви модели, които са подходящи за различни видове телосложение, допълнени с елементи, които ги правят уникални. Например, ако предпочитате асиметричните рокли, изберете модела “Candy”, с горна част корсет и асиметрична, набрана долна част. Допълнителните дантелени ръкави могат да се свалят. Моделът „Ирис“ е разкроена рокля с атрактивно асиметрична долна част.