Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Модни рокли за дамите след 40 години

Модни рокли за дамите след 40 години

Възрастта над 40 години е време, когато дамите трябва да са по-сдържани при избора на модели, залагайки на по-семпли рокли и по-малки деколтета. Важно е да се изтъкне естественият чар, който носи зрелостта. Както ежедневните, така и официални рокли за дами над 40 години са много важен компонент от цялостния имидж. Изборът на цветове също е много важен. Ще ви предложим няколко правила за лесен избор на рокли, както и модели от колекцията на Модна къща Twelve O’Clock, които са комплимент за дами на тази златна възраст.

 

Цветовете

Първото правило е да не избирате ярки цветове. Неутралните тонове ще помогнат да изпъкне личността и чарът ви. Така нареченият „nude”, или телесен цвят е вашият безпогрешен избор.   Близки до него са нюансите на кхаки – от светлозелено до маслинено.

Други цветове, подчертаващи очарованието на зрелостта, са масленозеленият, тъмночервеният и тъмносиният. Едно бижу в колекцията на Twelve O’Clock е моделът рокля с къс ръкав „Стил в червено“. Роклята привлича с класическия, изчистен модел и удобството, което осигуряват сдържаните цепки отпред.

 

рокля с къс ръкав „Стил в червено“

 

Трябва да отдадем необходимото внимание и на красотата на гълъбовосивото. В този цвят в нашия онлайн магазин ще намерите роклята с рязана талия „Гълъб“. Това е модел за дами, които харесват разкроена долна част на роклята. Така се скриват и заоблените ханш и бедра. Тънкото коланче може да се използва за подчертаване на талията.

 

 роклята с рязана талия „Гълъб“

 

Да не забравяме и класическото съчетание на черно и бяло. То е еднакво ефектно и за ежедневни дамски дрехи, и за официални тоалети. Предлагаме ви едно оригинално решение с контрастни долна и горна част – пола в бяло и горна част в черно, в модела елагантна вталена рокля „Черна илюзия“.  Оригинален акцент на модела е черната ивица над подгъва.

 

елагантна вталена рокля „Черна илюзия“

 

 

Моделите на рокли – дължина и решения на кройката

Изградената личност на възраст над 40 няма нужда от сложни модели. Стилът на поведение, привлекателната усмивка и чарът са достатъчни, за да обърнат внимание към вас. Допълнете с класическо решение на семпла рокля, която е с дължина около коляното, или с макси дължина. Макси дължината е много подходяща за дами на тази възраст.

Роклята „Маслени цветя“ привлича с лекотата на трикото и с масленозеления фон, на който се откроява бордюрът на цветя в долната част. Цепката от лявата страна е удобна за лекота на движенията.

 

Роклята „Маслени цветя“

 

За дамите над 40 години подчертаваме, че с комбиниране на два контрастни цвята се постига много голямо впечатление от тоалета. Затова освен модела „Черна илюзия“, който вече описахме, имаме още едно предложение в два цвята – този път горчица и черно.

 

Този модел рокля с гарнитура от черна дантела „Тъмна горчица“, е основно в горчичен цвят и е ефектно допълнен с черна дантела върху горната част на роклята. Дантелата отдавна е акцент не само за официални тоалети, но и за облекла за ежедневието. В тази рокля ще се чувствате привлекателни и изпъкващи.

 

рокля с гарнитура от черна дантела „Тъмна горчица“

 

Какво трябва да избягвате при избора на рокли

Вече споменахме дължината, която не трябва да е над коляното, въпреки че това не винаги е неподходящо за дами над 40. Ако сте слаби, с добре оформени крака, можете да изберете и дължина над коляното.

Роклята не трябва да е прекалено вталена. Дълбоките деколтета също са неподходящи.

Сдържаността и умереността трябва да са ръководещите критерии при избор на рокли.