Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Рокля с висока талия – на кого подхожда и с какво да се носи
рокля с лодка деколте

Рокля с висока талия – на кого подхожда и с какво да се носи

Оригиналността на тоалета зависи не само от елементите, а и от кройката. Днес ще ви предложим да преоткриете роклята с висока талия.

 

Това е рокля, позната ни от древността, от илюстрации и изображения върху вази

Жените в древните времена са познавали очарованието на силуета с висока талия. Можете да намерите редица изображения и илюстрации на това. Те препасвали роклите си под линията на гърдите, от където роклята се спускала на дипли и едновременно прикривала формите и ги загатвала. Този начин на постигане на загадъчна женственост можете да използвате и днес.

 

Рокля с висока талия

 

След 19 век, когато кринолините и корсетите отстъпват място на по-леките силуети, роклята с дълга талия се завръща в дамската мода. А днес разнообразието от кройки на дамски рокли е немислимо без модели с висока талия.

 

Какво е предимството на високата талия

Разширяването на роклята под високата талия е универсален начин за прикриване както на прекалено слаба фигура, така и на закръглена. За много слабите дами този силует добавя обем, а за пълните прикрива коремчето.

За ниските дами предимството на силуета с талия под линията на гърдите е в това, че се издължава долната част и се създава впечатление за по-голяма височина на фигурата.

 

дълга рокля с висока талия

 

Можете ли да си позволите къса рокля с висока талия

Такъв модел е оригинално решение, но подхожда за дами с добре оформени крака. Освен това е подходящ за отпуската, особено през лятото, но не е приемлив за ежедневно носене на работа.

 

къса рокля с висока талия

 

Ето два модела от Twelve O’Clock. Свежият модел къса рокля с висока талия „Лабиринт“ е чудесен избор за летните дни.

Много ефектна е роклята „Джой“, в класически черен цвят, комбинираща дантелена горна част и долна тип балон, подходяща и за официални случаи.

 

черна рокля за лятото

 

Как можете да подчертаете линията на талията

За да акцентирате линията на талията, под гърдите, можете да поставите кожен колан, придържан от гайки, или верижка, или панделка.

 

Дългата рокля с висока талия за очарование и стил

За вечерни мероприятия и за ежедневно носене през топлия сезон този силует е безпогрешен избор. Ако ръцете ви са пълни, роклята трябва да е поне с къси ръкави.

Ако ръцете ви са слаби, можете да оформите горната част без ръкави, асиметрично отпред, с гол гръб, и т.н.

Широката долна част осигурява удобство и свобода на движенията. Ширината може да бъде според фигурата, слабите дами могат да си позволят по-голяма ширина.

 

Комбинация на материи – дантела с плат

За рокля с висока талия можете да комбинирате дантелата, като един от основните видове материя за официално облекло, с контрастен цвят. Особено ефектен е моделът на Twelve O’Clock рокля с черна дантела „Тъмна горчица“.

 

рокля с черна дантела

 

Не забравяйте модните цветове при избора на роклята

Цветовете, които са на мода тази година, трябва да присъстват в гардероба на всяка дама. При избора на нова рокля с талия под линията на гърдите изберете от актуалните цветове, наложени от модните тенденции: резеда, светлосиньо, бледорозово, а от по-наситените можете да се спрете на червено – чери домати, или на цвета за тази година – виолетово.

 

Защо не туника с висока талия?

Туниката е универсална, може да се носи и като рокля, и върху панталон. Twelve O’Clock предлага свежа комбинация от синьо и бяло в туниката с висока талия „Преплетка“.

 

туниката с висока талия