Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » Рокля с дълъг ръкав за различни поводи
рокля с гол гръб

Рокля с дълъг ръкав за различни поводи

Дългият ръкав е многофункционален елемент на роклята

Историята на ръкава като част от облеклото е дълга. Формата на ръкавите е преминала през различни етапи, за да достигне до разнообразието, което прави неповторими моделите на роклите в днешно време. Това се отнася особено за дългия ръкав.

 

Да се върнем назад във вековете

Не е документирано кога точно са се появили ръкавите, но явно първото им предназначение е било да закриват ръцете в студеното време. В Средновековието ръкавите не се кроели отделно, а от едно парче плат заедно с дрехата. Затова в ранното Средновековие те имали формата на сегашните ръкави „прилеп“. Интересно е, че в края на 14 век ръкавите имали тръбовидна форма и достигали почти до земята.

Разбира се, стремежът към красота в дамското облекло се намесили и били създадени буфан ръкавите, а в началото на 17 век дължината на ръкавите била ¾, за да бъде допълнена от набори или дантела.

Добре познатият ни реглан ръкав, основен за палта и сака и днес, се появил в средата на 19 век.

 

роклите през вековете

 

Дългият ръкав се е смятал за присъщ за дрехите на аристократите

Дългият ръкав прикривал ръката, а същевременно давал възможност за различна украса – набори, дантели, допълнителни парчета. Затова бил предпочитан в облеклото на аристократите.

 

За равновесие, универсалност и сдържаност на тоалета

Дългият ръкав допринася за равновесие в пропорциите на тоалета, а закривайки ръката, създава впечатление за сдържаност. Семплата рокля с дълъг ръкав е универсална за ежедневно носене, включително за офиса.

 

Дългите ръкави прикриват несъвършенства на ръцете

Ако ръцете са по-закръглени, меката линия на покриващите ги дълги ръкави ще скрие заобленостите и ще създаде впечатление за обемност, дължаща се на ръкава.

При много слаби ръце дългият ръкав ще добави заобленост.

 

Кога можем да кажем, че ръкавът е дълъг

Смята се, че ръкавът е дълъг, когато е с дължина над ¾.

 

Разновидности на дългия ръкав при роклите

Дамите, които търсят оригинални модели, могат да намерят разнообразно решения с помощта на дългия ръкав: камбана, прилеп, солей, ръкави с цепка от лакътя надолу в античен стил, с набори, с дантелени допълнения, реглан, а могат да заложат и на асиметричността – с дълъг ръкав от едната страна и без ръкав от другата. Тези по-сложни модели са подходящи за официално и вечерно облекло.

 

къса черна рокля

 

Добра комбинация ли е откритият гръб с дълги ръкави?

Такава комбинация е впечатляваща, но тя е най-впечатляваща при рокля с макси дължина. Ако комбинирате гол гръб и дълги ръкави при къса рокля, ефектът няма да е същият. Освен това късата рокля с гол гръб е прекалено смело решение и подхожда на много малко дами.

 

Untitled-2

 

Разбира се, при избора на гол гръб за роклята фигурата трябва да бъде стройна, за да се покаже красотата на гърба. Дълбокото деколте отзад ще бъде в контраст с дългите ръкави.

 

Дантелената рокля с дълги ръкави

Красотата на дантелената рокля е в самата материя. Обикновено самата рокля е с подплата, а ръкавите без подплата, което изтъква още повече дантеленото очарование. Подплатата на роклята в същия цвят скрива заоблености, а подплатата в телесен цвят добавя такива.

 

дантелена рокля

 

Изберете рокля с дълъг ръкав от Twelve O’Clock

За ежедневието препоръчваме роклята „Кафява панделка“ с ръкав камбана.

 

къса рокля

Вталената рокля „Цикламен кант“  – решена в черно, с цикламен кант отдясно – е подходяща за офис облекло.

 

Вталена рокля „Цикламен кант“

 

За официални случаи ще ви грабне моделът дамска рокля „Букле“ – в бяло, в комбинация с бяла мрежа на платката и ръкавите.

 

официална дамска рокля

 

За скриване на няколко килограма ще ви помогне впечатляващата вталена рокля от трико „Папратов танц“ в черно, с вертикална платка с папратов принт.

 

вталена рокля от трико „Папратов танц“