Следете ни

Twelve O'clock » Дамски рокли » 4 правила при избор на рокля за дамите с по-нисък ръст

4 правила при избор на рокля за дамите с по-нисък ръст

За дамите, които не са високи на ръст, е важно да избягват дрехите, които визуално скъсяват фигурата, и да се обличат в модели, които осигуряват визуално издължаване. Дамската колекция на Twelve O’Clock разполага с чудесни предложения за тях.

 

1. Високата талия и тънкият колан са сред начините за издължаване

Дрехите с висока талия – рокли, поли и панталони, издължават силуета. Предлагаме ви роклята „Цветно каре“ от 95% полиестер и 5% еластан. Високата талия и прибраният силует са подходящи за дами с невисок ръст, а цветовете на карето са весели и подходящи за летния сезон.

 

карирана рокличка

 

Друг модел с висока талия е роклята „Бели ромбове“, с красива комбинация на черно и принт на ромбове. Материите са 95% полиестер с 5% еластан и 95% памук с 5% еластан.

 

рокля  с къс ръкав

 

За ежедневието много подходящи са туниките с висока талия. Първото ни предложение е туниката „Преплетка“, с горна част решена в бяло и с оригинално преплитане в долната част на деколтето, съчетана с долна част в бяло и тъмносиньо. Долната част е с красива щампа, пада леко, с асиметричен завършек, и осигурява свобода, но не и излишна ширина.

 

туника с висока талия

 

Туника с висока талия „Цветни воали“ е от 100% памук, с горна част в тъмносиньо, оформена като риза, и свободна долна част, падаща леко и оформена асиметрично.

 

туника тип риза

 

2. Дължината на полите и роклите трябва да бъде около коленете или макси

Тези дължини са най-подходящи за визуално издължаване на силуета. Особено удобна и същевременно стилна е макси полата.

Макси полата „Фуксия“ е от 70% лен и 30% памук; този кокетен модел е оригинален с добавените джобчета.

 

Макси пола

 

Дългата пола „Пурпурна мрежа“ от колекцията на Twelve O’Clock също е от 70% лен и 30% памук, на мрежест принт и с атрактивно прегъване в долната част.

 

Дълга пола

 

За ежедневието, а и за официални случаи е елегантната рокля „Кармин“ в яркочервено, с оригинално сърцевидно деколте и с дължина до коленете.

 

червена рокля

 

Още една универсална рокля за ежеденевието е „Небесен силует“ в атрактивен син цвят, с дължина до коленете, тясно коланче и горна част с V-образно деколте – тази форма на деколтето също е сред основните средства за визуално издължаване.

 

рокля за ежеденевието

 

3. Подходящи са вертикалните елементи и принтовете на дребни цветя и фигури

Хоризонталните елементи и едрите принтове скъсяват фигурата, затова търсете модели с вертикални декорации и принтове и на дребни цветя и фигурки.

Роклята „Паунови пера“ от 60% вискоза и 40% полиестер е с вертикален принт на паунови пера. Можете да носите роклята и без допълнителния розов колан-панделка.

 

дамска рокля от вискоза

 

Потникът „Черни копчета“ е от 60% вискоза и 40% полиестер, лек и атрактивен с дребните черни точки и плисетата около закопчаването.

 

потник с копчета

 

4. Обърнете внимание на V-образните деколтета

Както вече посочихме, това е един от начините да постигнете издължаване. В колекцията на Twelve O’Clock ще намерите достатъчно предложения.

Лекият потник „Палитра“ от 95% полиестер и 5% еластан е с V- образно деколте отпред и с атрактивно оформен гръб с драперия.

 

Втален потник

 

Универсалният черен цвят на блузата „Черно злато“ е едно от предимствата й, а допълнителните предимства – V-образното деколте и златистите копчета на ръкавите, също ще ви харесат.

 

черна блуза