Следете ни

Twelve O'clock » Дамски сака онлайн » Бизнес сакото за работа и делови срещи
бизнес сако

Бизнес сакото за работа и делови срещи

Бизнес облеклото на съвременната жена не може да е напълно елегантно без сако. В гардероба си трябва да имате поне няколко сака, за да разнообразявате тоалетите си и да сте не само облечени по протокола, но и привлекателни.

 

Изчистеността на бизнес сакото

Докато дамските сака за ежедневието дават възможност за много голямо разнообразие – с цветни десени – дори флорални, както и с декорации като пайети, метални елементи и други, за бизнес сакото е задължително моделът да е изчистен.

 

Дължината на сакото за бизнес тоалет

За предпочитане е дължината на деловото сако да покрива ханша, но ако го съчетавате с поли, може да е и малко по-късо.

 

Вталено или право сако?

Вталеното сако е неизменна част от гардероба на всяка жена. То подчертава фигурата и е подходящо за ежедневието и за официални мероприятия. Но за бизнес сакото е подходящо да е с права кройка. Така дамското облекло е в унисон с линиите на мъжките бизнес сака. Забележете кройката на саката на дамите, които работят в големи фирми и корпорации – тя е права.

 

вталено сако

 

Сако и пола или сако и панталон?

Съвременната мода дава възможност на дамите за избор, така че можете да съчетавате бизнес сакото и с поли, и с панталони. Така ще можете да разнообразявате бизнес тоалетите си. Бизнес сакото се съчетава отлично и с рокля, която също трябва да е с изчистен модел.

Необходимо е цветовете на панталоните, полите и роклите, които съчетавате със сакото си за офиса и за бизнес срещи, да са в близки тонове. Изключение можете да направите само като комбинирате бяла или светлосиня блуза с тъмно сако и панталон или пола.

 

сако с ревер

 

Кои цветове са подходящи за деловия модел сако?

Тук няма да имате възможност за много голяма свобода в избора на цвят, тъй като сдържаността се простира и върху това, какъв цвят е сакото –  с него също ще постигнете сериозен делови вид. Цветовете, от които можете да избирате, са предимно черно, тъмносиньо, както и материи на дискретни тънки райета. Но можете да си позволите дискретна дантелена украса. Предлагаме ви и един нестандартен вариант на червено сако, който чудесно се комбинира със стилна черна права пола.

 

офис сако

 

Когато сте със сако в офиса или на бизнес среща, важи ли правилото, че най-долното копче може да е откопчано?

Често виждаме мъже с разкопчано най-долно копче на сакото. За това има няколко версии – че в миналото това давало възможност за бързо изваждане на пистолета, или че е въведена от един от английските крале, който напълнял и така му било по-удобно. Всъщност вярно е, че при сядане е по-удобно това копче да е разкопчано, за да не се нагъне самото сако.

Но това правило не важи за бизнес средата – в офиса, на съвещание, на среща с бизнес партньори всички копчета на сакото трябва да с закопчани. Изключение можете да направите само ако отдолу сте с жилетка върху блузата – тогава копчетата на сакото може да са разкопчани.

 

А сега две предложения от Twelve O’Clock

Сакото „Елеганца“ е с дантелен ревер и определено ще ви открои с елегантната си материя, черен сатен – 95% полиестер и 5% еластан.

 

черно  сако

 

Моделът класическо сако „Секретарката на републиката“ е класически, подходящ за любителките на дискретни райета. Материята от 60% полиестер, 37% вискоза и 3% ликра е лесна за поддържане.

 

класическо сако