Следете ни

Twelve O'clock » Дамски туники онлайн » Летни модели туники подходящи за носене с клин
туника за лятото

Летни модели туники подходящи за носене с клин

Туниката неизменно съпътства дамския гардероб, независимо как се променя модата. Когато купувате модерни дамски дрехи, ще забележите в асортимента поне няколко туники. Достатъчно е да отворите популярен с красотата и практичността на моделите онлайн магазин, за да намерите нови модели и на туники.

Туниката има дълга история

За разлика от съвременните дамски туники от изящни материи, на весели щампи, едноцветни, дантелени, първите туники били от груб плат и представлявали просто къс плат без шевове, увит около тялото. Закрепвали ги с елементарни приспособления. Вече по-късно, в Древен Рим, започнали да шият туники от две парчета плат, за да могат да останат отвори за главата и ръцете.

В онези времена туниките били бойни дрехи за мъжете. Препасвали се лесно и осигурявали свобода на движенията.

Древните римлянки също оценили удобствата на туниките, но дамските модели били с дължина до глезените. Цветовете на материите зависели от положението в обществото – знатните дами носели бели туники, а тези от низшата класа – в убити цветове.

Какви са съвременните туники

И така до наши дни, когато туниката обикновено покрива ханша, а когато е по-дълга, може да се носи и като рокля, и с клин.

Тези универсални дрехи за всички сезони стават особено актуални през лятото, когато комбинирани с къс клин се превръщат в изящен тоалет. Те обикновено са без яка, особено когато моделите на тези дамски дрехи са летни.

Летни туники с шампи

Туниките на щампи, с весели цветове, са точно за лятото. Комбинирайте с едноцветни клинове. Препоръчваме ви лятната туника „Огнени орхидеи” – с дължина достатъчна да я носите и като рокля.

 

лятна туника „Огнени орхидеи”

 

Търсите спортна туника?

Имаме предложение и за дамите със спортен стил – туника за клин „Бонбонена яка”. Това е спортен модел, с къси ръкави и яка в бонбонен цвят, контрастиращи със синьо-бялото на основната материя.

 

туника за клин „Бонбонена яка”

 

Туника с гол гръб

Това е много търсен модел за лятото. А когато голият гръб е комбиниран с подплатена с дантела качулка, наистина ще бъдете в центъра на вниманието с оригинална туника – затова изберете туника с гол гръб „Всекидневен абстракт”.

 

туника с гол гръб „Всекидневен абстракт”

 

 

Асиметрията – едно от основните решения

Когато търсите нова туника в онлайн бутик за рокли, задължително ще намерите модели с асиметрична долна част. Те са много подходящи за комбиниране с къс клин.

Асиметрията внася оригиналност и разчупеност – уверете се с модела свободна туника „Полски цветя” – туника с весела щампа, подходяща и за закръглени дами, тъй като покрива ханша.

 

свободна туника „Полски цветя”

 

Включете и дантелена туника за официален тоалет

Няколко туники с два клина образуват неголям по обем гардероб за лятната отпуска, с възможност за много комбинации. Ако една от туниките е от дантела например, имате и официален тоалет за вечери в заведение или други мероприятия.

Моделът дантелена черна туника „Ирис” е от стилна черна дантела, с 3/4 ръкави, с вталяване в горната част и разкрояване надолу.

 

дантелена черна туника „Ирис”

 

Туника и като рокля

Дългата туника, стигаща до средата на бедрото или до коляното, можете да носите и като рокля. Вече ви препоръчахме модела „Огнени орхидеи. Ето и още едно предложение от  Модна къща Twelve O’Clock. Това е изящният модел свободна туника „Сатенена страст”. Това е туника с гол гръб, достатъчно дълга, за да я облечете и като рокля, а ако искате да подчертаете талията, направете го със сатенения колан към модела.

 

свободна туника „Сатенена страст”