Следете ни

Twelve O'clock » Дамски туники онлайн » Туника за панталон или туника рокля за лятото
туника за панталон

Туника за панталон или туника рокля за лятото

Възникването на туниката

Туниката е възникнала като мъжко облекло в древния Рим, като подобна на риза дреха, която мъжете носели и навън под тогите си, и у дома. Лентата, която украсявала туниката, от яката до подгъва, символизирала статуса на носещия тази дреха мъж. Пурпурната лента била запазена за тези с ранг на патриции и била по-широка, а лентата на туниките на конниците била с по-малка ширина. Дължината зависела от това, дали я носи гражданин или войник – туниките на войниците били по-къси.

Жените в древния Рим също обличали туника, дълга и тясна, в деня на сватбата си.

 

Туниката днес

Преминавайки през вековете, идвайки на мода и потъвайки в забвение, днес тази удобна дреха е една от любимите за съчетаване с панталон. Едва ли ще се намери жена, която няма поне една-две туники в гардероба си.

Онлайн бутик за дамска мода Twelve O’Clock предлага в своята колекция от туники различни модели, подходящи за носене с панталон, клин или туники рокли за лятото.

Днешната туника е най-често без яка, а може да бъде и без ръкави. Когато е с цепки отстрани, това улеснява движенията. За да се определи като туника, а не блуза или риза, трябва да е по-ниско от линията на бедрата.

Изборът на дамите за съчетаване с туниката е най-често едноцветен панталон. Не случайно – той е удобна дреха, на фона на която шарките, принтовете и райетата греят и създават настроение. С такава комбинация всяка дама може не само да разчита на ефектен тоалет за всеки ден, но при необходимост и да го превърне в официален – съчетавайки го с бижу, шал, обувки на високи токове.

Подходящ модел, предлаган от Twelve O’Clock, за вечерен или официален тоалет е дантелената черна туника „Ирис“, която може да се комбинира добре с черен панталон.

 

дантелена черна туника

 

Ежедневно или официално облекло

В съчетание с панталон туниката образува запомнящ се ансамбъл. За лятото е много подходяща туника от индийски тип – от лека материя, с източен принт и с разрези от двете страни – характерните за индийките елементи. Комбинирана с едноцветен панталон от лека материя, тя гарантира удобство и атрактивна визия. Такъв модел, подходящ за по-пълни дами е разкроената туника „Лила“, която може дасе носи свободно или с колан, така че да прикрива коремчето.

 

разкроена туника

 

Оригинални туники – съчетание на принт с едноцветна материя

Още по-интересни са комбинациите на принт и едноцветна материя. Моделът туника тип риза „Цветни воали“ е в стил риза, с горна едноцветна част, с оформена яка, а долната част е на бели цветя. Комбинирайте с тъмносин или бял панталон.

 

туника тип риза

 

Моделът туника „Преплетка“ е подходящ и за официален тоалет – горната част е бяла, с оригинално преплетени елементи под деколтето, а надолу разширяващата се от линията на бюста част преминава в принт, под който е формен бордюр по линията на асиметричния подгъв.

 

туника за клин „Преплетка“

 

Туника за лятото в райе

Летните тоалети са светли и цветни, но не е задължително да залагате само на флорални принтове. Райето е достоен избор, който, в съчетание с панталон, ще ви отличи от лежерния стил на повечето дами. Бъдете различни с туника тип рокля „Слънчево море“ – атрактивното редуване на бяло и тъмносиньо като бордюр на ръкавите и в долната част контрастира с веселото червено, което завършва раираните елементи. Имате избор за цвят на панталона – в бяло, червено или тъмносиньо, един от трите цвята на туниката.

 

туника тип рокля

 

И все пак – може ли без туника с флорален принт?

Ние смятаме, че не може. Особено когато подновявате гардероба за лятото. Затова нека добавим огнено разнообразие – с туниката от щампирано трико „Огнени орхидеи“. Цветната палитра дава възможност за съчетаване на панталони в различни цветове, а надиплянето от лявата страна прави модела оригинален.

 

туниката от щампирано трико