Следете ни

Twelve O'clock » Дамско манто » Класиката на пролетните манта не излиза от мода и тази пролет
дамско манто

Класиката на пролетните манта не излиза от мода и тази пролет

Съвременната дамска мода дава възможност за различни варианти през всеки сезон. Напоследък дори са хит нетрадиционни съчетания на цветове и дрехи от цветна кожа, включително плисирани кожени поли. Плисираните поли ще бъдат актуални за пролетта и лятото на 2016 г. С какво да ги съчетаем през хладните месеци, докато настъпи лятото? Вариантите не са само якета или жилетки. Класическото манто е непрекъснато на мода. Тази непреходна дреха остава в центъра на вниманието и за тази пролет.

Мантото е любима дреха на знаменитостите

Често ще забележите снимки на знаменитости, например актриси, с манта. Те залагат на класиката и не бъркат. Съпругата на британския принц Уилям Катрин е известна като една от най-стилните дами. Често можете да я видите с манто.

Снимка: http://www.royal-fans.com

Снимка: http://www.royal-fans.com

Кройката на мантото

Класическата кройка е винаги удачен избор. Това е права кройка, леко разкроена надолу, с едноредово или двуредово закопчаване и със или без колан. Тази кройка е по-женствена. Тя стои добре с поли, рокли, замества сакото.

Кройката тренчкот е спортна, с двуредово закопчаване и с колан. Тя подхожда на дами с предпочитания към спортното облекло. Това манто ще се съчетава с панталони, дънки, клинове.

Кройката тип кукленско палто е също вариант за кройка на манто, но тя подхожда на по-слаби и по-млади дами. Такова манто в бонбонен цвят наистина ще ви направи неустоими.

Допълненията към основната кройка

Допълненията добавят оригиналност на модела. Най-често това се постига със закопчаването – едноредово, двуредово, само с едно копче горе. Джобовете също ще добавят разнообразие, а и удобство. Външните тегели на закопчаването, джобовете и яката са също предпочитани декоративни допълнения, но те правят модела по-спортен.

Един пример за изчистен модел на манто е моделът на Twelve O’clock на  от трико, сиво на цвят, с бие от лилаво плетиво. Със състава от 60% памук, 30% полиестер и 10% еластан то комбинира предимството на памука като естествена материя с полиестера и еластана за немачкаемост. Към това манто можете да подберете подходяща пола или панталон, например модела панталон „Брич“, който е в райе от сиво и бяло и образува ансамбъл с мантото.

пролетно манто

 

Материите за манта

Вече споменахме комбинациите на памук с полиестер и еластан. Други материи, които се използват за манта, са пресована вълна или промазан плат. А аз официални случаи мантата са решени в материи като коприна и сатен. Така те са стилни допълнения към официалната рокля и могат да заместят сакото.

Цветовите решения

Класическото черно или бяло, както и комбинация от двата цвята, си остава непреходна класика. Бежовото е още един класически неутрален цвят. Съчетани с ярка близа или рокля, пролетните манта в тези класически цветове ще се освежат.

През пролетта, когато природата се събужда и разцъфва в разнообразие от цветове, модата отговаря на това с ярки цветове в облеклата, включително в пролетните манта. Така че можете да избирате между ярки цветове, като заложите на контраста между черна, бяла или бежова рокля или пола и манто в ярък цвят.