Следете ни

Twelve O'clock » Модни консултации » Дамски елегантни болера – с какво да ги съчетаем

Дамски елегантни болера – с какво да ги съчетаем

Болерото е връхна дамска дреха, която определено служи за акцентиране на елементи от тоалета. С него ще имате дреха с дълги ръкави, за комбинация с рокля или блуза без ръкави, а същевременно почти цялата горна част на роклята или цялата блуза ще се вижда и ще изпъква с материя, кройка, закопчаване. Самото болеро, което може да бъде от различни материи, винаги привлича като ефектно допълнение, особено в комбинация от плат и дантела, или изцяло от дантела.

Материите за болера

Разнообразието от материи за дрехи предлага и разнообразие при създаването на моделите на болера. Комбинацията от памук и полиестер, заедно с еластан, гарантира удобство и запазване на добрия вид, без измачкване. Традиционно болерата не се шият от дебели платове. Тънките материи са удобни, тъй като изглеждат добре и при класически кройки на болерото, и при по-сложни модели – падат добре и дават възможност за чупки, гънки, плисета, набори. С болеро винаги ще имате елегантен завършек на тоалета си.

 

Болерото – със и без закопчаване

Не е необходимо болерото да е със закопчаване. При решенията със закопчаване възможностите са много: с малки или големи копчета, с едно или повече копчета, с брошка. Болерото с връзки е друго решение, при което могат да се добавят и помпони, като весел завършек.

Болерото без закопчаване е особено подходящо за официални тоалети, в комбинация с рокля. Закопчаването на болерото с ефектни големи копчета ще се съчетае добре с всекидневни спортни дрехи. А болерото с помпони ще се комбинира с женствено разкроена рокля.

Комбинации с болеро – решения в цветове

Към тъмните тоалети добавянето на светло болеро ще добави и светлина, особено ако е решено в искрящи цветове, с блясък от ламе например. И обратното, светлите дрехи ще се съчетаят с тъмно болеро. За светла рокля тъмното болеро може да е от плат и дантела, като модела на болеро Twelve O`clock „Мастило“. То е съчетание от габардин и дантела в тъмносиньо – универсален цвят за комбиниране със светла рокля.

дамско болеро

Кройката на болерото

Класическата кройка на болерото е най-универсална. С нея не можете да сбъркате при комбинирането с всякакви дрехи. Ако предпочитате болерото да е по-широко, ще намерите модели с широки ръкави. При тях ръкавите може да завършват със или без закопчаване с маншети. Кройката реглан е още един начин за създаване на оригинална линия на болерото. А за повече женственост добавянето на пенсове и набори ще превърне тази малка дреха в голямо произведение на шивашкото изкуство. Моделът на Twelve O`clock – болеро в сиво, комбинира кройката с реглан ръкав с пенсове на ръкава и набор в горната част. Сивият цвят се съчетава добре с тъмни рокли.

Късо болеро

Разбира се, могат да се приложат различни комбинации от кройки, набори, закопчавания. По-сложните модели на болеро подхождат не само в комбинация с рокля. Те имат своето място и в гардероба за ежедневието, в комбинация дори със спортни дрехи.