Следете ни

Twelve O'clock » Мода за бизнес дами » Какви цветове трябва – и не трябва да се носят на интервю за работа

Какви цветове трябва – и не трябва да се носят на интервю за работа

Изберете подходящия цвят за облеклото си, когато ще се явите на интервю за работа

Всички имаме любими цветове, които присъстват в гардероба ни. Но когато предстои да се явим на интервю за работа и искаме да направим правилното впечатление, трябва да вземем предвид заключенията, които са направили служители на американския сайт за кариери, CareerBuilder. Тези заключения са въз основа на мненията на мениджъри на компании, които изтъкват подходящите цветове за облекло за интервю, според областта, в която работи компанията, предлагаща свободното място. А от гамата модели на Twelve O’Clock можете да изберете облекло за предстоящото ви интервю.

 

 

Искате сигурен избор на цвят за облеклото си – изберете синьо

Синьото е най-сигурен избор, особено тъмносиньото. Този цвят създава впечатление за надеждност на кандидата за работа. Подходящ е за кандидатстване в редица фирми, а и след това ще бъде чудесен вариант на офис облекло.

Семплата рокля „Зимно небе“ на Twelve O’Clock е чудесен избор, с умереното V образно деколте и разкроената долна част. Можете да я комбинирате със сако, също в синьо.

 

синя рокля

 

Търсите неутрален цвят – това е сивото

Този неутрален цвят е сдържан и създава впечатление за човек с аналитично мислене. А това е качество, търсено в много области. За цветни акценти можете да комбинирате с обувки и чанта в контрастен цвят – ако кандидатствате за работа, изискваща творчество и артистичност, но за кандидатстване за позиция на финансист например за предпочитане е обувките и чантата също да са сиви, или да са черни.

Роклята „Сиво букле“ привлича с красотата на материята и с линията, меко оформяща силуета, без да е прекалено вталена.

 

сива рокля

 

Има ли място бялото като избор за облекло за интервю

Определено да. Белият цвят създава асоциации с организираност и внимание към детайлите. Тези качества са ценни в редица области. С бял тоалет за интервю ще направите добър избор.

Ефектният модел допълва ефекта от бялото – затова ви предлагаме бялата рокля „On Air”. Коланчето и външното парче в предната част, както и възможността за затваряне на деколтето и цепките долу с ципове, ви осигуряват впечатляващ тоалет.

 

бяла рокля

 

Ако се явявате на интервю за артистична и творческа позиция

Позволете си цветност за такива случаи – лилавото и жълтото са най-препоръчителни. Допълнете с аксесоари в тон на тоалета, като залагате и на шалче – неизменният аксесоар на артистичните хора.

Комбинацията с дантела е много подходяща, затова изберете роклята „Горчица“ – ефектно съчетаваща долна част в цвят горчица и горна черна дантелена външна част, покриваща горната част на роклята.

 

рокля с дантела

 

Ако кандидатствате за лидерска позиция – за вас е черното

Този цвят създава асоциации с лидерски качества. Ако позицията, за която кандидатствате, е такава, смело заложете на черното.

Не само малката черна рокля, но и сакото са универсалните избори за интервю за лидерска позиция. Комбинирайте сатененото сако „Елеганца“, с ефектни дантелени ревери, с черна пола или панталон, и сте готови за интервю.

 

черно сако

 

Цветовете, които не са добър избор за интервю за работа

Тук ще посочим ярките цветове като червено, което създава впечатление за властност, и оранжевото, което е прекалено ексцентрично.

Можете да харесвате кафявото, но и това е цвят, неподходящ за облекло за интервю – в кафяв тоалет ще изглеждате старомодни и семпли, което не допринася за успех и спечелване на позицията.