Следете ни

Twelve O'clock » Дамска мода » Кой е цветът на дамската мода за 2018-та

Кой е цветът на дамската мода за 2018-та

Знаете ли, че ултравиолетовото е официалният цвят за 2018 година? Това е обявено от Института по цветовете Pantone. Това е чудесна новина за любителите на този наситен цвят.

 

Института по цветовете Pantone

 

С какво се свързва ултравиолетовият цвят

Това е цветът на безкрайното пространство, така че се свързва с бъдещето, с развитието. Той напомня от една страна за водни дълбини, от друга за нощното небе, а от трета за необятния космос. Той обгръща с дълбочината си и гали с наситената си мекота.

Ултравиолетовото носи очарование като един от цветовете на лукса и затова е предпочитан цвят и в обстановката, и в облеклото.

 

цветът на дамската мода

 

Много известни личности харесват ултравиолетовото

Обявяването на ултравиолетовото за цвета на 2018 година не означава, че досега този цвят не е бил предпочитан от мнозина, особено от известни личности, като Принс, Дейвид Бауи, Джими Хендрикс. Това е цвят, който допълва чудесно емоционалността на сцената.

 

дрехи ултравиолетов цвят

 

С какво ултравиолетовото привлича дамите

Това е един от универсалните цветове, които се съчетават лесно. Подходящ е за ежедневно и за официално облекло. Впечатляващ е в комбинация с черно или с бяло, но се съчетава добре и с други цветове. За практичните дами универсалността на цвета е много важна.

Това е цвят, който е сред така наречените дамски цветове, въпреки че напоследък и мъжете се насочват към тях, водени от тенденциите, които налагат дизайнерите на мъжка мода. Меките цветове подчертават женствеността, а по-наситените разцветки, като ултравиолетовото, допринасят за изпъкване на дамата, облечена в тоалет в такъв цвят.

И разбира се, имайки предвид, че дизайнерите бързо се ориентират в новостите в областта на цветовете и ги налагат в колекциите си, очакваме много сериозно присъствие на ултравиолетовото в модните тоалети – няма как официалният цвят за тази година да не бъде включен в тях.

 

Очаквайте силно присъствие на ултравиолетовото в графичния дизайн и опаковките

Не само в облеклото, но и в продуктите на графичния дизайн и в опаковките модният цвят налага своето присъствие. Затова очаквайте силно застъпване на цвета за 2018 година в тези продукти.

 

Ултравиолетовото в модата

Очарованието на ултравиолетовото като цвят на лукса и на стилността неизменно привлича дизайнерите в модата. А тази година интересът към официалния цвят за годината е още по-голям. В традиционни или нетрадиционни комбинации с други цветове, дизайнерите използват този цвят за създаване на модели в различни стилове. Комбинирано със златно или сребърно, облеклото решено в ултравиолетово сияе от лукс. За стилна елегантност допринасят комбинациите със зелено или сиво. За ефектно официално облекло кадифето в ултравиолетово не се нуждае от допълнения, за да обвие дамата в очарование.

Очаквайте и аксесоари и декоративна козметика в ултравиолетово – така можете да си създадете цялостна визия, решена в цвета за 2018 година.

 

Ултравиолетовото в модата

 

Спортното облекло и обувки в ултравиолетово

Модата диктува цветовете и в спортното облекло и обувки, тъй като те са носени от всички, за свободното време и за занимания със спортове. Потърсете тениски, анцузи, маратонки и т.н. в ултравиолетово или в комбинация на този впечатляващ цвят с други традиционни за спортното облекло и обувки цветове, като бяло, сиво, черно.