Следете ни

Twelve O'clock » Офис облекло за жени » Синята риза за офиса – отново актуална през този сезон

Синята риза за офиса – отново актуална през този сезон

Синята риза отдавна е символ на офис облеклото. Тя е алтернатива на бялата риза и внася и цветен елемент, което я прави предпочитана. Но в последните модни колекции тази скромна дреха се превръща дори в произведение на изкуството, с декорации, набори, апликации, платки, интересни джобчета. Ще се изненадате колко възможности за разнообразяване на семплата синя риза ви предлагат дизайнерите.

Есенно-зимният сезон през тази година отдава предпочитание на обемната риза и на разнообразяването на дължината на ръкавите

Както и другите дрехи от модните колекции, този сезон дизайнерите залагат на обем, по-дълги и дори прекалено дълги ръкави. По-практично е решението със 7/8 ръкави, както ни предлага моделът на Twelve O’clock спортна риза „Петък“, от 60% памук, 30% полиестер и 10% ликра. Въпреки названието можете да носите тази риза и през другите делнични дни, а защо не и когато решите през уикенда. Тя е пример за разнообразяване първо с джобчетата в горната част, и второ с щрифелките, с които можете да скъсите ръкавите до дължина 7/8. Тази дължина е много практична, за работа в офиса и за ежедневието.

 спортна риза

Прикачващи се ръкави за повече възможности за комбиниране между модели

Някои дизайнери, както лондонските дизайнери Палмър и Хардинг, предлагат ризи с ръкави, които могат да се откачат и да се прикачат на друг модел. Това определено е удобно и ще създаде възможност за повече разнообразие в гардероба ви. Ако обичате да работите по тоалетите си, помислете дали не можете да приложите трика с прикачващи се ръкави към ризите във вашия гардероб – синята риза можете да комбинирате например с бели дантелени ръкави. Ако имате малко бяла дантела, можете специално да ушиете ръкави за прикачване.

Допълването с елегантни материи като дантела

Съчетаването на синята риза с дантелени елементи е нетрадиционно. Но ще се убедите, че тази комбинация е печеливша. Вече дадохме пример с прикачващи се бели дантелени ръкави към синята риза. Дантелените платки са още един начин да вмъкнете женствена елегантност в офисната строгост на синия плат. В това ще ви убеди моделът на Twelve O’clock свободна риза „Грамофон“ от 80% памук и 20% вискоза. Ажурната платка на раменете е от черна дантела, която хармонира с дантеления колан.

свободна риза

Асиметричност – отново идея на Палмър и Хардинг

Един лесен, но много ефектен начин за постигане на оригиналност е чрез асиметрични елементи.Тук има различни варианти, с които ще нарушите симетрията и ще привлечете вниманието. Моделът риза „Грамофон“ с удължена задна част предлага едно такова решение. Друг популярен начин за създаване на женствен акцент е с пеплум вляво или вдясно.

Синя риза – не просто едноцветна, а в различни десени

Десените ще разчупят строгостта на синия цвят и ще внесат весел акцент. Синята риза може да бъде от раиран плат или на точки, или карирана. Моделът на Twelve O’clock вталена риза „Дъжд от сини точки“, от 80% памук и 20% вискоза, ще внесе очарование и ще се съчетае чудесно със спортна пола или панталон, както и с бизнес стил пола или панталон за дамите – офис служители.

вталена риза

 

Много варианти на носене на синята риза с дълга пола

Разширете разнообразието с различните начини на носене на синята риза – вътре в полата, спусната свободно над нея, или пристегната с колан. Допълнете с ефектен шал – около врата, върху раменете, както решите в момента.