Следете ни

Twelve O'clock » Рокли за лятото » Дамска рокля с паднала талия
рокля с паднала талия

Дамска рокля с паднала талия

Лятото е тук, време е за рокли, пълни с цветове и ефирност. За всяка дама роклята е основна част от летния гардероб. Добре е да залагате не само на класическата кройка, но и да разнообразите, например с рокля с паднала талия. Тя е не само по-интересен модел, но прикрива и някои недостатъци на фигурата. Тук ще ви дадем някои съвети за кои дами е много подходящо да заложат на кройката с ниско разположена талия. Но по принцип това е модел, подходящ за всички дами, които искат да се откроят не само с привлекателни щампирани материи, но и с оригинални модели.

 

Заложете на роклята с ниска талия, с история от повече от 100 години

Тази кройка има своята история, която е на повече от 100 години. Решението колко по-долу от линията на кръста трябва да е талията на роклята зависи от предпочитанията ви. Тази свобода на определяне на линията на падналата талия съществува от утвърждаването на модела до сега. Можете да изберете модел с талия, само няколко сантиметра под линията на кръста, а можете да я изберете да е очертана още по-долу, например на 10 сантиметра под линията на кръста.

 

рокля за лятото

 

Ширината и разкрояването на долната част на роклята

Ширината на долната част на роклята зависи от фигурата. Тук прилагаме познатото правило: по-разкроената и по-широка рокля е подходяща за по-слаби дами, които могат да се спрат и на плисирана пола. За по-закръглените полата може да е почти права, с А-линия, или с басти.

Ретро излъчване ще постигнете с много разкроена или много набрана пола на роклята.

 

ретро рокля

 

Съчетайте два цвята в роклята

Много интересно решение е съчетаването на горна част от един цвят и пола от плат в друг цвят. Така моделът ще бъде още по-впечатляващ, особено ако гарнирате горната част с яка и маншети от плата на полата.

 

рокля в два цвята

 

Недостатъци на фигурата, които можете да прикриете с рокля с паднала талия

Ако сте закръглени, ниската талия ще уравновеси пропорциите и ще прикрие закръгленостите.

Ако бедрата и ханшът ви са слаби, особено ако сте с фигура тип круша или наричана още обърнат триъгълник, с падналата талия ще придадете обемност точно в тези проблемни области.

Тази кройка е подходяща за дами с фигура тип правоъгълник.

 

рокля според фигурата

 

Кои дами трябва да избягват кройката с паднала талия

Но трябва да уточним и за кого не е подходящ този модел. Тъй като разширява долната част на фигурата, ако закръглеността ви в тази област е голяма, по-добре избягвайте този модел. А ако все пак искате да имате рокля и с тази интересна кройка, нека тя да е от раирана материя, за да постигнете издължаване и уравновесяване на ширината.

Дамите с нисък ръст също трябва да избягват този модел, а ако все пак искат такава рокля, препоръката е същата – нека да бъде от раиран плат. Още едно решение за тези дами е носенето на роклята с обувки с високи токове.

Не препоръчваме кройката и за дами, чиято фигура е тип пясъчен часовник – ниската талия ще допринесе за изпъкването на бедрата.