Следете ни

Twelve O'clock » Рокли за лятото » Рокли с асиметричен акцент за оригиналност и скриване на някои недостатъци на фигурата
асиметрична рокля

Рокли с асиметричен акцент за оригиналност и скриване на някои недостатъци на фигурата

Оригиналността е цел, към която се стреми всяка дама – да бъде различна, изпъкваща с красив и женствен тоалет. Постигането на оригиналност е постоянна задача, търсене на впечатляващи комбинации от цветове, редки принтове, а често и асиметричност на елементите на тоалета.

Асиметрични принтове се предлагат по-рядко, но асиметричните елементи в роклите са чести гости в модните колекции и в гардеробите на съвременните жени.

Асиметричното решение при роклите е тенденция, която се отклонява от класическата „малка рокля“ по различни начини. Асиметричността може да се вмъкне като решение за деколтето, долната част или ръкавите. Ние от Twelve O’Clock вмъкваме асиметрични решения за дами, които искат да грабнат погледите с тоалета си.

Но асиметричността налага някои ограничения. Нека ги напомним.

 

къса черна рокля

 

Какво не трябва да съчетавате с асиметричния акцент в роклята

Този акцент е достатъчно грабващ, затова не го съчетавайте с ярък цвят, който също веднага завладява погледите.

Преценете дали роклята с асиметричен елемент ще издържи съчетание с едро бижу. Най-често това е неподходящо съчетание, поради същата причина, както крещящ цвят на материята плюс асиметричен елемент.

И тук важи правилото: не винаги максимата „колкото повече, толкова по-добре“ е валидна. Колкото и да искате оригинален тоалет, ако изберете няколко асиметрични елемента, ще претрупате модела и това няма да е проява на добър вкус.

А сега нека ви предложим няколко рокли с асиметрично решени акценти.

 

Моделите на Twelve O’Clock с асиметрични акценти

Асиметричността на подгъва е лесна за изпълнение, а е толкова ефектна. Моделът  асиметрична рокля „Божури и макове“ е с атрактивен цветен принт, а леката материя и решението с презрамки правят роклята чудесен тоалет за лятото. Можете да кръстосате презрамките, тъй като са на кукички, а можете да носите роклята и без презрамки. Толкова варианти с една и съща рокля!

 

лятна рокля

 

Изискаността на черно-белия тоалет е несъмнена. Просто изберете модела рокля от трико „Black and White”, с ефектно вмъкната бяла ивица отляво и бял ръкав. Семпла, но впечатляваща, тази рокля ще ви направи неотразима не само в ежедневието, но и за тържествено мероприятие.

 

рокля от трико „Black and White”

 

Сивата рокля с бонбоненорозови акценти стилната рокля „Бонбонена яка“ е атрактивен избор за млади дами, свежа и сладка с асиметричната яка, допълнена с акценти в долната част, също в бонбоненорозов стил.

 

стилна рокля

 

За дамите със стил и афинитет към стила „малка рокля“ в различни цветове асиметричността може да е просто решение на деколтето, както в моделите вталени рокли „Ин и ян“ в черно и лилаво. За асиметричното деколте допринася и дантелената платка в цвета на роклята. Допълнете със стилно и малко по размери колие в сребърно и сте готови за всякакви официални случаи.

 

вталени рокли

 

Асиметричността като средство за прикриване на недостатъците на фигурата

Освен за оригиналност на тоалета асиметричният акцент допринася и за прикриване на някои недостатъци на фигурата.

Ако сте с тесни рамене и малук бюст и със закръглена долна част и широки бедра, предлагаме ви да изберете модел с едно рамо, или с една презрамка. Така ще привлечете вниманието към горната част на фигурата.

Асиметричният подгъв също помага за скриване на широките бедра, привличайки вниманието към долната асиметричност на линиите.