Следете ни

Twelve O'clock » Шопинг консултации » За да не правите грешки при избора на дамски дрехи онлайн

За да не правите грешки при избора на дамски дрехи онлайн

Купувайки поредния тоалет за освежаване на гардероба от предпочитания онлайн магазин, дамите не винаги вземат предвид някои основни принципи, спазването на които ще ги предпази от грешки. Грешките много често се изразяват в избора на неподходящ размер. Ето какво трябва да имате предвид, преценявайки покупката на дамски дрехи онлайн.

Материята на дрехите

Свързаното с материята правило е старо, но често се забравя. Непременно проверете от какъв плат е дрехата, която ви е харесала. Има платове, които се свиват още след първото пране – те са естествени материи: памук, вълна. Дори свиването да е с малко, могат да ви станат тесни или да не стоят така добре.

За да избегнете тази неприятност, първо още при покупката изберете дреха с един размер по-голяма от размера, който обикновено носите. Ако към памука има малък процент изкуствено влакно, например еластан, както в роклята „Florance” (в нея материята е от 95% памук и 5% еластан), ще избегнете досадното свиване.

 

памучна рокля

 

Още една препоръка, която ще ви дадем за избягване на свиване на дрехите от вълна, е след изпиране да ги сушите в хоризонтално положение, върху хавлиена кърпа.

А трикотажните и полиестерните дрехи се разтягат след първото пране, затова купувайте ги с един размер по-малки.

След покупката на дрехи онлайн непременно се запознайте с инструкциите на производителя на етикета на всяка дреха. Спазвайте препоръките за температура на водата при пране, за гладене и т.н.

Правилно ли сте преценили размера

Какво трябва да измерите, за да сте сигурни в правилните мерки? И как да си помогнете за това? Ще дадем първо отговор на втория въпрос – застанете пред огледалото, за да проверите дали спазвате съветите, които ще дадем по-долу.

как се мери обиколка при взимане на размер за дреха

Снимка: https://www.adme.ru

Къде се измерват размерите на обиколките:

1 -ханш

2 -обиколка на талията

3 – гръдна обиколка

4 – вратна обиколка

А сега, какви мерки са необходими, за да прецените размера на дрехите при покупка?

Да започнем от талията. Правилният начин за измерването й е в най-тясната част. Но метърът, с който измервате, не трябва да е много затегнат.

Гръдната обиколка трябва да се измери така, че метърът да преминава по най-изпъкналите части на бюста и лопатките на гърба.

Това е принципът, който трябва да спазвате и при измерването на обиколката на ханша.

След като сте измерили тези обиколки, за да проверите какъв размер е подходящ за вас, потърсете в Интернет таблица за определянето му въз основа на трите обиколки. Удобни таблици ще намерите и към описанието на всяка дреха в сайта на Модна къща Twelve O’Clock.

Какви дрехи е за предпочитане да се купуват с един размер по-големи

Вече напомнихме, че естествените материи, като памука и вълната, се свиват при пране. При покупката на пуловери избирайте малко по-големи по размер. Спазвайте това правило и при купуването на памучно бельо, ако то не е с добавен малък процент еластан.

При покупка на дамски ризи онлайн, ако ризата е с яка, която плътно приляга към врата, също изберете един размер по-големи, защото има риск след прането яката да ви стяга. Ако към памука са добавени полиестер и еластан, ще избегнете този проблем – например ако си купите нежносинята спортна риза „Петък“ от 60% памук, 30% полиестер и 10% еластан.

 

спортна риза „Петък“